Vintersæsonen er skudt i gang

Erantisfrø
Erantisfrø før de røg i jorden

Så har jeg taget hul på min plan om at holde havedyrkningen i gang gennem vinteren – både ude og inde.

I første omgang har jeg genfundet nogle erantisfrø – som jeg høstede ved universitetet sidste år og siden tørrede på radiatoren derhjemme – og sået dem langs cykelskuret i gården.

Faktisk er det et sted, hvor der altid er skygge – og jeg ved også godt, at det tager flere år før erantis, der er sået som frø, blomstrer – så jeg forsøger at holde forventningerne lidt nede. Men der manglede altså noget langs det cykelskur.

Til den indendørs have i vindueskarmen har jeg i dag været på tur til et af Københavns største plantecentre og købe ind. Og stort var det da også, Amager Planteland, men udvalget af frø på dette tidspunkt lod nu en del tilbage at ønske. Jeg kom hjem med et brev vinter salat, to breve ”Mix Baby Leaf”, en gang karsefrø og nogle frø til lucernespirer.

Lidt et andet udvalg end de mange forskellige slags salat, som denne glimrende artikel i The Guardian omtaler som velegnet til vinterdyrkning (skønt jeg har temmelig svært ved at finde bare nogenlunde sandsynlige oversættelser af nogle af dem…):

purslane (portulak – ja, det står der altså i ordbogen)
lamb’s lettuce (vårsalat)
oriental leaves (orientalsk salatblanding?)
microgreens (ingen oversættelse)
fenugreek (bukkehorn)
radish (radisse – til spirer)
m.fl.

Heldigvis var der discountfrø på udsalg hos Føtex forleden, så jeg fik sikret mig lidt persillefrø, ruccola og basilikum. Og de var da ikke mere discount, end at basilikummen allerede spirer i mit nye lille vindueskarmsdrivhus. Så er vi i gang …

This entry was posted in Generelt, Køkkenhaven i vindueskarmen and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *