Vinterdrivhus version 1.0

Vinterdrivhus lavet af plastikliste, strips, klar affaldssæk og klemmer
Vinterdrivhus lavet af plastikliste, strips, klar affaldssæk og klemmer

Frosten er lige om hjørnet og dagene bliver kortere, og det er måske naivt, menjeg håber stadig på at det skal lykkes mig at dyrke noget spiseligt vinteren igennem.

Derfor har resten af sommerens salat og nogle få spinatplanter i børnenes kasser i gården i dag fået tag over hovedet.

Drejøgades vinterdrivhus version 1.0 er skabt med inspiration fra Michelle Obamas bog om køkkenhaven ved det Hvide Hus – “American Grown“.

Her fortæller hun bl.a. om hvordan det er muligt for dem at at dyrke og høste forskellige afgrøder igennem den iskolde Washington D.C.-vinter med en konstruktion, der til forveksling ligner det, I ser på billedet. Og kan hun, så kan jeg altså også.

Af hensyn til de mere æstetisk sensitive naboer tænker jeg, at jeg snarest vil skifte tøjklemmerne ud med en mere diskret løsning, men ellers ser det da ret sødt ud, synes jeg selv (ok, The First Lady har så heller ikke brugt tøjklemmer…).

Om vi kommer til at kunne høste nogle blade i de koldeste måneder vil tiden vise. Men om ikke andet burde det sikre tidlig salat og spinat til foråret.

Både Mark på Vertical Veg og skribenten bag Veg Plotting  (det er stadig ikke lykkedes mig at finde hendes navn) anbefaler også lignende beskyttelse til deres grøntsager.

I øvrigt kan jeg anbefale “American Grown”. En tankevækkende og smuk bog, der slår en med både chok over USAs almene sundhedstilstand og respekt for præsidentfruens projekt, der er langt mere visionært end blot en enkelt køkkenhave ved det Hvide Hus. Omtaler også interessante community garden projekter rundt om i landet.

This entry was posted in Køkkenhaven i baggården, Urban Gardening-projekter and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Vinterdrivhus version 1.0

  1. Helle says:

    Hun hedder Michelle Chapman – Veg Plotting indehaveren. Bortset fra det, er jeg også spændt på, om jeg kan få salat og grønt hele vinteren, som jeg kan forstå på Michelle, ikke førstedamen, den anden, så skal det meste være sået for længe siden, selv om Sarah Raven skriver, at de sår hele i bakker som dine hele vinteren igennem. Spændende om det bliver til noget.

    Helle

  2. Janne says:

    Tak, Helle! Ja, mit indtryk var også at det hele burde have været sået senest i september, men hvo intet vover… Sarah Raven må være hende her http://www.sarahraven.com ? Hun har faktisk en fin side som hedder “This month in the garden”, hvor der er tips til havd man kan gro lige nu. Novembers version ligger her: http://www.sarahraven.com/november-garden

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *