Vindueskarmsgrøntsager i P4

Dagen i dag bød på en glad nyhed for alle os, der kan lide selv at dyrke det, vi spiser: Vi er ikke en lille, nørdet minoritet! (… som det ellers er nærliggende at konkludere ud fra både fjerne og nære bekendtskabers ansigtsudtryk, når jeg ruller mig ud om tomater i baggården og agurker i vindueskarmen).

Nej, hele 43 procent af vi danskere har dyrket grøntsager og krydderurter derhjemme i løbet af det seneste år, viser årets Madinddeks, en undersøgelse af danskernes madvaner. Undersøgelsen er lavet af Madkulturen, der er en institution under Miljø- og Fødevareministeriet.

I den anledning havde de gode folk på P4 København fået medlidenhed med alle de mennesker, der ikke er så heldige at eje en have, altan eller tagterrasse – for kan man egentlig dyrke noget i sin vindueskarm?

Enter Storbyhaven. Jeg blev fluks udråbt til ekspert og interviewet om vindueskarmsdyrkningens muligheder og begrænsninger her i eftermiddag i DR Byen.

Hvis nogen har lyst til at høre mig kloge den i cirka fire minutter, kan linket til udsendelsen findes her. Jeg er på cirka en time og ni minutter inde.

Bloggen indeholder også flere indlæg om vindueskarmsdyrkning, blandet andet dette.

This entry was posted in Urban Gardening-projekter. Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *