Videoblog: Urban gardening for begyndere

Jeg har fundet på noget nyt. Det slog mig, at der må være mange, mange mennesker i de danske storbyer, der gerne vil dyrke deres egen have, men ikke helt ved hvor de skal starte, eller hvordan man rent praktisk griber det an.

Jeg læser for tiden i Signe Wennebergs bog om Urban Gardening, “Spis din have”, hvor hun skriver medrivende og sympatisk om selvforsyning, bæredygtighed og havedyrkning. For hende er Urban Gardening et politisk projekt, der skal være med til at bringe kloden ud af klina- og finanskrise.

Imidlertid savner jeg – igen- noget mere konkret. Hun opfordrer til hønsehold og kompostbunker i baggårdene men forholder sig ikke rigtig til, hvordan man får plads til en kompost, der skal deles af 80 lejligheder, eller hvad man gør med den uoverskuelige mængde af hønsemøg, der er tilbage, når baggårdens få bede har fået al den gødning, de kan trække.

Og så var det det slog mig: Der er brug for noget langt mere lavpraktisk inspiration, hvis vi skal have tanken om byhaver til at brede sig. Og det synes jeg jo, at vi skal.

Så jeg lader mig inspirere af madbloggerne, der længe har suppleret deres skriverier med levende billeder. Fremover vil jeg med jævne mellemrum lave små videoer, hvor jeg fortæller om, hvilke afgrøder eller løsninger, man med fordel kan bruge, når man starter sin storbyhave op.

I finder alle videoerne på min YouTube-kanal: http://www.youtube.com/user/urbangardeningdk, men jeg vil også offentliggøre dem her på bloggen. Håber de kan være til gavn og inspiration.

Herunder finder i det første videoklip – det handler om jordbær.

This entry was posted in Generelt, Køkkenhaven i baggården, Urban Gardening-projekter and tagged , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Videoblog: Urban gardening for begyndere

 1. Annie says:

  Super godt 🙂
  Ja det er nemlig rigtig. Ofte har jeg også manglet noget ganske konkret og lavpraktisk. Og ja det er nødvendigt hvis ikke man selv er opvokset med jord og planter.
  Så super dejligt at du viser de der små fif om lige gør den helt store forskel 😀
  Tak for inspiration og tips.

 2. Janne says:

  Åh, desværre viste det sig at være lidt for besværligt at producere videoer uden stativ, ene kvinde. Så jeg opgav det lidt igen, og har i stedet forsøgt at skrive lidt sådan-gør-du-guides på bloggen hist og her… Og så er jeg ellers faldet over dette site, som giver en masse gode guides til nybegyndere: http://kbh.generationgroen.org/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *