Urbane havebesøg

I løbet af sensommeren og det tidlige efterår har jeg været så heldig at få mulighed for at besøge en række af byens urbane havedyrkere. I dette indlæg får i en hurtig introduktion til nogle af dem.

Kreative ideer på “Copenhagen Little Urban Farm”

Installation i Signe Voltelens have
Installation i Signe Voltelens have

I Brønshøj i et hus med en lille have bor designer og arkitekt, Signe Voltelen.

Signe er urban farmer og selvstændig rådgiver inden for grøn byudvikling, og hun står bag spændende initiativer som Urban Potato, OPENgardenCPH og Copenhagen Little Urban Farm.

Signes vindues-drivhus
Signes vindues-drivhus

Signes have rummer bl.a. en sjov installation med plads til meget grønt og et skønt drivhus skabt af gamle vinduespartier.

 

 

Tomater på skraldeskuret

Mads med tomaterne på taget af skraldeskuret
Mads med tomaterne på taget af skraldeskuret

I en baggård på Nørrebro fik jeg lejlighed til at se den efterhånden meget omtalte ”Tagtomathave”, som byplanlægger Mads Boserup Lauritsen står bag. Jeg har også omtalt tomathaven i et andet indlæg.

Mads på toppen af skraldeskuret
Mads på toppen af skraldeskuret

Mads’ projekt er lige så enkelt som det er fint og smart. Hele taget på gårdens skraldeskur stod i fuldt flor med lange rækker af tomatplanter, agurker, tallerkensmækkere og enkelte andre grønsager.

Planterne står i såkaldte kapilærkasser, som kræver mindre hyppige vanding. Og han har lovet snart at lægge en vejledning til at konstruere disse kasser ud på sin blog.

Urbane haver i Ørestad

Endelig har jeg været en tur omkring Ørestad Urbane Haver. Helt ude ved endestationen for metroen ligger en vind-omsust plet land, hvor der ud over en række sportsfaciliteter også findes en masse små jordlodder, som er udlagt til private nyttehaver. Og sikke en frodighed!

Ventelisten er efter sigende kilometerlang, og det er der ikke noget at sige til, når man ved hvor få af disse pletter dyrkningsparadis, der er til rådighed i København.

This entry was posted in Generelt, Urban Gardening-projekter, Visioner og spændende ideer and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Urbane havebesøg

 1. Jens Eriksen says:

  “Helt ude ved endestationen for metroen ligger en vind-omsust plet land”

  Kom igen i juli, så skal du se solbeskinnet..

  mvh Ørestad-beboer

 2. Hanne says:

  Spændende indlæg. Ligesom mange af de andre, det er ikke så tit jeg får lagt en hilsen, men læser tit med.

  Ha´ en god aften.

 3. Janne says:

  @Jens: Det planlægger jeg skam også at gøre… jeg står i hvert fald på ventelisten, så forhåbentlig bliver jeg på et tidspunkt en fast besøgende.
  @Hanne: Tak!

 4. Signe says:

  Hej Janne

  Tusind tak for det fine indlæg. Fint skrevet også! Glæder mig til at læse flere – du får sikkert travlt her til foråret kunne jeg forestille mig:-)
  KH Signe, OPENgardenCPH

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *