Til naturistdag i klosterhaven

Var der nogen af jer, der hørte Mads og Monopolet på P4 for måske tre uger siden? Mere specifikt tænker jeg på dilemmaet om den ældre herre, der generøst slog alle naboernes græsplæner på sin havetraktor iført… ingenting.

En smule grænseoverskridende, syntes naboerne, men de skulle bare vide, hvordan tingene foregår i England. Her stødte min mor og jeg nemlig ind i en udvidet version af havetraktor-gate.

Det var på sidste dag af vores havetour, og som en sidste fornøjelse på vej til lufthavnen ville vi lige se en gammel klosterhave, Abbey House Gardens i middelalderbyen Malmesbury. Haven havde solgt sig selv overbevisende til os med den smukkeste drone-video på hjemmesiden, og så skulle den endda have en god café, hvor vi kunne spise vores frokost. Win-win.

Første skilt, der mødte os, lød lovende:

Imidlertid hang også dette opslag på porten:

Oh dear.

Den udmelding slog os kortvarigt ud, indtil min mor mor med overbevisning sagde: “Så er der nok ikke ret mange mennesker i haven i dag!” – og det var jo en god måde at se positivt på udsigten til en nøgen medbesøgende eller to.

Her forregnede vi os imidlertid en smule.

Muligheden for at smide tøjet i de grønne omgivelser var åbenbart en populær attraktion i den engelske sommervarme; ja, faktisk vil jeg gå så langt som til at sige, at det var et trækplaster. Og vi fuldt påklædte turister var i nærmest grinagtigt undertal.

Fokus, fokus, fokus
Men nu var vi der jo, så vi skød hjertet op i vores pænt tildækkede bryst(er) og gik igang med at studere haven. Det kræver dedikation og en vis øvelse at stille skarpt på enten makro eller uendelig, når der i alle retninger er bare måse og klokkeværk i synslinjen.

Det er også svært at tage billeder af andet end close-up-blomster, for selvsagt går man ikke til naturistdag for at gemme sig væk. Hvert et kryds af havegange og hvert et smukt planlagt forløb gennem haven var dekoreret med små hyggegrupper af nøgne havegroupies.

Et heldigt skud – kun af haven.
Alt i lavendel.

Jeg gjorde dog et hæderligt forsøg med kameraet – resultatet kan udmærket bruges til en omgang “Find Holger” for voksne. Her vil jeg dog nøjes med de få, hvor det lykkedes ikke at få (ret meget) nøgenhed med.

Den vilde, bagerste del af haven.
Fin var haven – endnu et heldigt skud uden barhudede medvirkende.

Vi opdagede hurtigt, at en have med mange små rum og høje hække ikke nødvendigvis er en fordel, når man er det tildækkede og småsippede indslag til nøgendag.

Der er noget sært urovækkende ved at gå fra haverum til haverum, når næste haveentusiast kan tænkes at hænge ud lige om hjørnet – kun iført fornuftige sko, brune ankelsokker og hat.

Med til standarduniformen hørte også en lille håndklæde over armen (for at forhindre splinter fra træbænkene i de sarte dele?) og – for enkelte af mændenes vedkommende – en fuldt påklædt kone.

Langt de fleste naturister var dog bare mænd uden medfølgende koner, påklædte eller ej.

Café med kig op
Da vi havde gjort et hæderligt forsøg på at kigge bagved, ved siden af og omkring på haven, tog vi et hurtigt tjek af caféen. Fin så den ud, med åben vægside og let hævet i forhold til haven – men også naturister skal spise, så vi blev enige om at pubben på torvet var et mere tiltrækkende alternativ for de påklædte.

Her serverede de Sunday Roast med brun sovs i eftermiddagsheden, og det var der på en eller anden måde noget uhyre beroligende over.

This entry was posted in Generelt, Visioner og spændende ideer and tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Til naturistdag i klosterhaven

  1. Kirstine says:

    Åh, jeg elsker det!!!

  2. Ejvind says:

    Godt i sluttede af med brun sovs i naturist haven. Forhåbenlih har i ikke taget varig skade af oplevelsen. Monty Pieton kunnne ikke have lavet en bedre sketch.
    Ejvind

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *