Starten er gået for de fleksible skolehaver

I går oprandt dagen, hvor de plantekasser til min søns skole, som jeg tidligere har omtalt her på bloggen, skulle bygges. Jeg havde annonceret det til alle 350 forældre i grundskolen, og da klokken blev 11 og jeg mødtes med de entusiastiske medarbejdere fra Områdefornyelsen og Miljøpunktet, dukkede der da også en lille flok forældre og børn op for at deltage i projektet. Solen strålede og der blev lovet pizza til frokost, så alle kløede på med stor ihærdighed.

Plante kasserne blev bygget meget enkelt. Oven på en EU-palle satte vi ganske enkelt nogle genbrugsrammer, der allerede var hængslet i hjørnerne, og inden i beklædte vi dem med fiberdug. Til sidst fik kasserne en gang sort maling, og nu står der 20 stykker på Tåsinge Plads og venter på at få fyldt jord i.

Næste weekend holder Områdefornyelsen en stor indvielse af indsatsen for at gøre kvarteret til ”Klima kvarter”, og i den sammenhæng bliver kasserne plantet til med bærbuske og krydderurter. Senere på efteråret flytter de op på skolen og kan så være i skolehaver for de yngste klasser.

Det var en utrolig tilfredsstillelse at se projektet blive til håndgribelig virkelighed. Den næste jeg vil gøre for at få skolehaverne godt i vej, er at tage på besøg på Sundbyvester Skole, hvor jeg har hørt, at de har god erfaring med netop den type skolehaver. Mere om dette ved senere lejlighed.

Fleksible skolehaver bygges på Tåsinge Plads
Vi er i gang med at male plantekasserne
This entry was posted in Fleksible skolehaver, Urban Gardening-projekter and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *