Spidskåls-bonsai

Netop dukket frem fra kompostbeholderen. Siden er den blevet grøn og fin.
Netop dukket frem fra kompostbeholderen. Siden er den blevet grøn og fin.

For ikke så længe siden havde jeg en meget lovende spidskålsstump i min samling af gendyrkede grønsager. I modsætning til alle de andre ender af spidskål, jeg før har stoppet i jord, satte denne ikke nye blade rundt om stokken, men så nærmest ud til at ville gro et helt nyt hoved.

Rimelig spændende.

Stor var derfor min skuffelse, da jeg på mystisk vis mistede den. Den var med til  min første kursusgang som underviser for FOF, men derefter forsvandt den sporløst. Jeg gik ud fra at jeg havde glemt den og ærgrede mig.

14 dage senere var det blevet tid til opstart af hold 2, og jeg pakkede igen spirer, mikrogrønt, gendyrk og kompostspand til undervisningen. Kompostspanden var bare uforholdsvis tung denne gang, taget i betragtning at den var tom.

Det var først da jeg lettede på låget, at det gik op for mig, at den gendyrkede spidskål slet ikke var borte. Den havde bare puttet sig i kompostspanden i to uger, fordi det havde virket som et praktisk sted at lægge den til hjemtransporten efter første kursus.

Hvorpå den omgående var blevet glemt.

Hvor utroligt det end lyder, så var spidskålen ikke død og udtørret efter 14 dage i mørket. Den havde i stedet vokset sig til det skøreste lille gule spidskålstræ, ikke ulig et omhyggeligt klippet japansk bonsaitræ.

Naturen er virkelig en forunderlig ting.

This entry was posted in Køkkenhaven i vindueskarmen, Urban Gardening-projekter and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *