Sæsonstatus år 1 – mentalhygiejne og overflod

Storbyhaven er en succes. Det tør jeg godt sige uden at skele til hverken besøgstal på bloggen eller årets høst. Storbyhaven er nemlig en stor personlig succes.

Det, der startede som en løs idé midt i et langt sygdomsforløb med en alvorlig museskade, har udviklet sig til både en meget virksom overlevelsestrategi rent mentalt og til en daglig fornøjelse, jeg slet ikke havde set komme.

Så det er tid til at gøre status over første sæson i Storbyhaven. Jeg har lært en masse og fået endnu flere gode ideer til, hvad der skal ske i haven til næste år. Jeg har opdaget, at der er et helt fællesskab af mennesker i storbyerne, der tror på, at vi alle sammen får det bedre på mange planer, hvis vi henter det grønne ind i byen. Og mest af alt har jeg mødt og næret min egen lille indre grønne Ole Opfinder.

Hvad høsten angår, så har mine lyse vindueskarme, seks store krukker ved den sydvendte væg og de fire murebaljer frembragt følgende bugnende udbytte i løbet af sommeren 2012:

Tomater: Mere end 300 cherrytomater, omkring 10 San Marzano, 4 Black Plum og 5 Saint Pierre. Herudover omkring 2,5 kilo grønne blandede tomater

Gulerødder: Cirka 100

Salat: Masser

Radiser: Cirka 30

Rødbeder: 8 små

Pebre: 4 små røde (indendørs) og 5 store gule (udendørs)

Jordbær: Mange

Squash: ½ (den anden halvdel var spist indefra af en ørentvist, resten rådnede væk)

Spinat: Ganske lidt

Ærter: Massevis

Knoldselleri: 2

Det er muligvis ikke meget i forhold til en dansk parcelhushave, men det er umådelig meget mere, end jeg nogensinde havde turdet håbe på, da jeg startede projektet i april.

This entry was posted in Generelt, Køkkenhaven i baggården, Køkkenhaven i vindueskarmen and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Sæsonstatus år 1 – mentalhygiejne og overflod

  1. Hanne Tilst says:

    Hvor er det skøn læsning, at du har fået udbytte af dine idéer.

  2. Muligvis ikke meget i forhold til en have – men alligevel flere gulerødder end jeg har kunnet præstere i år – de ville simpelthen ikke spire….
    Tillykke med udbyttet og den nyfundne hobby og mentale overlevelses strategi.

  3. Mette Schou says:

    Hvor er det godt at høre – keep going girl…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *