RIP ruccola

Hensygnende ruccola
Hensygnende ruccola

Det er desværre ikke nogen overdrivelse at hævde, at mine forsøg med at dyrke salat o.l. i vindueskarmen her i vintersæsonen tangerer en fiasko. Selv ruccola’en, der ellers stædigt har holdt fast i livet, bukker nu under og sygner hen.

Kun to uendeligt spinkle persillespirer strækker sig endnu desperat mod lyset, og da jeg forleden drejede lidt på potten med vintersalat, opgav en af de fire tilbageværende spirer omgående ævred.

For koldt og for lidt lys, er jeg bange for. Hvis nogen kan anbefale et godt sted at skaffe sig en vækstlampe, er jeg lutter øren.

Brug for en succes? Svaret er bønner

I stedet har jeg slået mig på spirer. Altså sådan nogle spirer, som man laver uden jord. Bønnespirer.

Jeg har længe ledt efter en god vejledning i, hvordan man gør det, når man ikke har en spirebakke, men de forklaringer jeg har fundet rundt om på nettet har altid virket en kende for komplicerede.

Det er det bare overhovedet ikke, har jeg siden fundet ud af. Og i stedet for at kaste mig ud i en forklaring her, vil jeg i stedet (endnu engang) henvise til Mark, som står bag bloggen Vertical Veg. For nylig postede han en super nem vejledning til spirer i dette blogindlæg, så nu er det bare med at komme i gang.

Indtil videre har jeg haft selv stort held med mung-bønner, og mit næste forsøg bliver med gule ærter og kikærter.

This entry was posted in Køkkenhaven i vindueskarmen, Urban Gardening-projekter and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to RIP ruccola

  1. Merete says:

    Det kan også være for varmt kombineret med for lidt lys.

  2. Janne says:

    Tak for godt link!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *