Radisseblade som garniture

Radisse-topping
Garniture af radisseblade på omelet

Vidste du at man kan spise radisseblade? Altså ikke de gamle, kraftige af slagsen, men dem radisserne har lige nu, som er unge, tynde og spændstige.

Det vidste jeg ikke før Vertical Veg-Mark skrev om det på sin Facebookside.

Naturligvis måtte jeg prøve det af, så dagens udtynding i radisserækken – den i børnenes murebalje-køkkenhave i gården – blev til garniture på en omelet.

Jeg fulgte bare Marks anvisninger og svitsede de rengjorte blade med lidt knust hvidløg i olivenolie, tilsatte en smule salt og peber, dryppede med lidt citronsaft – og MUMS! havde jeg en lækker topping.

Jeg tænker, at de unge blade også kan bruges rå i en salat. Måske findes de allerede i nogen af de salatblandinger vi køber i supermarkedet – det har jeg bare aldrig tænkt over.

Men et ord til advarsel: Vent med at hive radisserne op af jorden til lige inden de skal bruges. Bladene bliver slappe omtrent med det samme.

This entry was posted in Køkkenhaven i baggården and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Radisseblade som garniture

  1. Altanhaven says:

    Jeg havde ikke tænkt på at bruge dem på denne måde… men lækkert ser det ud 🙂
    Vi brugte den første tidlige udtynding af radiserne som et sprødt indslag i salaten. Det er bare at fjerne den lille rodspids og ellers skylde godt for jord. Så minder de jo meget om de grønne spirer du også selv lavede tidligere på året i vat 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *