Primadonna’en er tæmmet

Jeg har tidligere skrevet om, hvordan basilikum og jeg ikke er de bedste venner.

Jeg har med en vis irritation konkluderet, at den aromatiske krydderurt er en værre primadonna, som bare æælsker teatralsk at udånde, hver gang jeg får den i hænderne.

DSC_2319Men ikke mere. Jeg har fundet tricket. Og som næsten altid – i mit tilfælde – indebærer det en gadget.

Siden januar (som sammen september, oktober, november, december, februar, marts og april plejer at være højsæson for basilikum på dødslejet her i huset) har jeg holdt den samme supermarkedspotte i live i mit vindue.

Bemærk vendingen “i mit vindue”. Ikke i min vindueskarm.

Potten har nemlig fået sit hjem i en lille gennemsigtig sugekopholder, som jeg erhvervede mig på januarudsalget. Holderen sættes direkte fast på ruden, og så hælder man ellers bare vand i bunden og lader krydderurten selv suge op.

Placeringen direkte på vinduet hæver åbenbart lysniveauet akkurat nok til at basilikum kan trives, hvor der ellers ikke er lys nok.

Og selvom undervandingsmodellen indebærer risiko for overvanding, så er det jo netop vand nedenfra som basilikum kan lide.

Så nu er primadonna’en glad, og det samme er jeg. Og tilmed kan jeg skrive endnu en dims på min yndlings-gadget-liste.

This entry was posted in Grej og gadgets, Køkkenhaven i vindueskarmen, Urban Gardening-projekter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *