Præmiepebre og pralerier

Præmiepebrene
Præmiepebrene

At sige at det har været en fantastisk sæson i Storbyhaven vil være årets underdrivelse. Jeg troede den bugnede sidste år, men det blegner ganske enkelt i sammenligning med det, jeg oplever lige nu.

Håndfulde af tomater og bønner kan plukkes hver dag. Små smagsproppede pebre skifter fra grøn til højrød på få dage og pepper vores salater gevaldigt op. En enkelt peberplante af en anden sort har sat fire supermarkedsstore præmiepebre, der nææææsten er klar.

Ungerne hiver stadig dagligt gulerødder op af murebaljerne, og små appelsinduftende gule blomster har afløst tallerkensmækker, kornblomst og hjulkrone i mixet af spiselige blomster i en af de andre kasser. I vindueskarmen på tredje sal er agurk nr fem ved at være klar til at høste.

Stangbønnerne er virkelig kommet op i omdrejninger efter at de varmeste sommerdage er ovre.
Stangbønnerne er virkelig kommet op i omdrejninger efter at de varmeste sommerdage er ovre.

Så lidt plads – så stort et udbytte. Jeg er målløs, ville have sagt ydmyg, hvis det altså ikke var fordi jeg praler for vildt lige nu!

Hvorfor denne overflod i år? Det skyldes nok både den varme sommer, der har gjort vores sydvendte mur i gården ligeså varm som et drivhus, og så et engelsk online Container Gardening-kursus, som har gjort mig rigtig meget klogere på alt fra jordtyper og gødning til stiklinger og frøhøst.

For at få en idé om, hvor meget udbytte man egentlig kan få ud af vindueskarme på 3. sal og 2 meter i gården, har jeg siden 1. maj vejet alt hvad jeg har høstet. Omkring 1. oktober trækker jeg en streg i sandet og tæller sammen – stay tuned!

 

 

Busktomat
Busktomat
This entry was posted in Køkkenhaven i baggården, Køkkenhaven i vindueskarmen, Urban Gardening-projekter and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Præmiepebre og pralerier

  1. Camilla says:

    Jeg kan godt forstå, at du praler lidt – det har du da også al mulig grund til med den succes. Jeg glæder mig til at høre det samlede resultat! Skriver du mere om det online kursus du nævnte? Mvh, http://www.camillassolskin.dk

  2. Janne says:

    Hej Camilla,
    Tak! Ja, jeg dedikerer et indlæg til det, når det er helt afsluttet, dvs efter i morgen 😉 En del af det jeg har lært på online kurset kommer jeg også til at videregive på det kursus, jeg holder på FOF med start i november 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *