Overvågning med lup og lygte

Lup Jeg bor for tiden i sådan et hjem, hvor planterne bliver inspiceret med lup. Og lommelygte, når lyset udefra mere minder om november end maj.

Som nogle læsere måske husker, var sidste år et Annus Horribilis i Storbyhaven. Et rent ud sagt røvdårligt (tøhø) år. Jeg blev taget totalt med bukserne nede (bare rolig, nu stopper den platte humor) af en hærskare af lede kryb, og især spindemiderne kom bag på mig.

De var så små i begyndelsen, at jeg ikke kunne få øje på dem med det blotte øje, og længe (alt, alt for længe) troede jeg at det var en mystisk virus, der gav de små prikker på bladene.

Da sagens rette sammenhæng gik op for mig havde de små blodsugere totalt fået overtaget og det blev de ved med at have sæsonen ud.

Mens jeg surt indsæbede vindueskarme i efteråret for at forhindre nogen af dem i at overvintre i en sprække, svor jeg, at i år skulle de få kamp til stregen.

Og derfor er knægtens gamle lup blevet inddraget og alle forspirede planters blade bliver nu dagligt gennemgået omhyggeligt med lup på overside og underside. Endnu er alt roligt.

Syg agurkAgurken udviser dog allerede samme dårlige helbred som sidste år, og jeg er ved at være tilbøjelig til at henlægge den i samme primadonna-kategori som basilikum.

Eller der er måske nogen, der ved hvad symptomerne på billedet er et tegn på? For pokker, den er jo knap begyndt at gro før den får nykker!

Jeg melder pas.

This entry was posted in Køkkenhaven i vindueskarmen and tagged , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Overvågning med lup og lygte

  1. Jeg må desværre også melde pas. Jeg har ingen erfaringer med agurk.
    Primadonnanykker kunne være en mulighed. Jeg håber andre kan komme med et bedre bud end mig.
    Jeg sender god plante-karma herfra 🙂

  2. NEJ hvor frustrerende! På billedet ser det næsten ud som om der kravler noget rundt inden i bladet og spiser det ..?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *