Ny serie: Inspirationshaver

Siden jeg begyndte at dyrke køkkenhave i storbyen har jeg haft et øje på hver finger (og i nakken) på hver tur jeg går gennem hovedstaden. Jeg kan ikke lade være med at forsøge at spotte de små oaser, der findes rundt omkring på altaner, i vindueskarme og i baggårde.

Tit bliver jeg en smule trist over de mange tomme altaner, der gaber ud mod gaderne. Jeg håber altid på at det ser anderledes ud på de balkoner, der vender ind mod gårdene. Det kan jeg af gode grunde ikke vide.

Heldigvis er der også de gange, hvor jeg bare må stoppe op for at få alle detaljer med, når nogen for alvor har udnyttet deres mikroskopiske uderum til noget grønt. Det er altid utrolig inspirerende.

Kender du det?

Så glæd dig til den serie af indlæg, jeg planlægger at køre her henover foråret og sommeren om “inspirationshaver” – altså haver på meget lidt plads, der kan inspirere alle os andre urbane havedyrkere.

Jeg kender allerede et par stykker, jeg glæder mig til at besøge og skrive om. Men der er uden tvivl mange flere, jeg ikke kender til. Og her kommer du ind i billedet:

Har du en storbyhave, vi andre kan blive inspireret af – eller kender du nogen der har? Så vil jeg rigtig gerne høre fra dig. Smid en kommentar her på indlægget eller send mig en mail på jannetoft@hotmail.com.

Kravet for at være med i serien er ikke andet, end at du dyrker have på meget lidt plads – altan, vindueskarm, baggård, forhave – og at en væsentlig del af den består af spiselige planter. (Kolonihaver må jeg desværre her fra start sige nej til – alle vi andre med udsigt til 15 år på venteliste bliver simpelthen for misundelige af at høre om dem.)

Glæder mig til at høre om nogen tør melde sig! Indtil videre er her et sneak-peak-billede fra Anne-Stines og Sylvesters lille forhave på Nørrebro – som I kan læse om i næste indlæg: (Ahh, kommer man ikke bare virkelig til at drømme om sommer…?)

Anne-stine1

 

This entry was posted in Køkkenhaven i baggården, Urban Gardening-projekter and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Ny serie: Inspirationshaver

  1. Vil blot sige, at her sidder nogen, der glæder sig vældigt til inspirationshaveserien 🙂
    For ja, det er nemlig ofte så trist at se altaner eller forhaver, som ikke bruges til noget haveagtigt.
    I Berlin ser man mange steder midt i byen i disse år små gadehaver: Et lille areal omkring en gadelygte plantet til med blomster – eller kummer i fortovskanten med grønsager eller krydderurter. Det er så vidunderligt!

  2. Nina says:

    Det lyder rigtigt spændende – glæder mig til at følge med!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *