Når noget bare lykkes

Den der følelse, når noget bare lykkes – især efter flere magre år i den afdeling – jamen, der er jo intet der slår den. Og når succesen så endda inkluderer en gadget… ren lykke.

Krydderurtevinduet mod gården. Jeg ville have svoret at det får for lidt lys pga væggen i baggrunden, men det går fint!
Krydderurtevinduet mod gården. Jeg ville have svoret at det får for lidt lys pga væggen i baggrunden, men det går fint!

Det er mit vindue med krydderurter – Mrs. Burns’ citronbasilikum, Purple Flowered basilikum og iransk timian – der i den grad gør mig lykkelig i år, at jeg flere gange dagligt lige må hen og stryge fingrene gennem de struttende og duftende grønne blade.

Frøene fik jeg fra England og Saudiarabien i frøbytte her i vinter i “min klub” – Vertical Veg Club, som samler folk fra hele verden, der dyrker køkkenhave på lidt plads.

En anbefaling
Jeg kan på det varmeste anbefale klubben, både fordi jeg har lært en masse gennem den, men også fordi det er herligt at være i virtuelt selskab med (hovedsageligt) engelske damer, der er langt mere nørdede omkring krukkekøkkenhavedyrkning end jeg selv.

Det er altid godt med en gadget
Men tilbage til krydderurterne. Jeg har tidligere nævnt potten med sugekoppen, der har vist sig at være genial til basilikum. Det er den stadig, nu med citronbasilikum’en i.

Selvvandingspotte fra Ikea til venstre.
Selvvandingspotte fra Ikea til venstre.

Sidste år købte jeg en såkaldt selvvandende potte i porcelæn fra Ikea, der viste sig ikke at vande noget som helst. Jeg tror snoren, der skulle hente vandet op fra reservoiret i bunden, var for tynd.

Efter at jeg gav den et ordentlig stykke filt at suge på, går det helt anderledes strygende. Både timian og basilikum elsker det.

Og timianen dufter på magisk vis af nigella frø, selvom den så vidt jeg kan læse mig frem til ikke har det fjerneste med nigella at gøre…

This entry was posted in Grej og gadgets, Køkkenhaven i vindueskarmen and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Når noget bare lykkes

 1. Kirstine says:

  Hvor fedt! Og nej, nigella er det samme som jomfru i det grønne, de er ret forskellige fra timian.

 2. Ejvind says:

  Lidt “vind på ryggen” er dejligt. Jeg kan da ikke tænke på nogen, som fortjener det mere end dig efter al den misvækst og mistrøstighed du har været udsat for. For øvrigt rigtig gode fotos! Og tonen i nyhedsbrevet får en til at “føle med” – Glæde, Skuffelse, Forventning!

 3. Super ide med filt til IKEA potten. Jeg har nemlig en som jeg ikke er tilfreds med – så jeg vil helt sikkert forsøge mig med filt.

  Skøn blog du har!

  • Janne says:

   Tak!
   Det virker virkelig godt med filtsnoren, men forvent desværre ikke at det nedsætter behovet for hyppig vanding – der er godt sug i sådan noget filt, og min krydderurteurskov suger faktisk bundreservoiret tørt næsten hver dag 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *