Muffins af mikrogrønt

Mikrogrønt i muffinform
Ruccola, lucerne, kløver, karse, radisse og broccoli – ikke nødvendigvis i den rækkefølge – jeg fik desværre ikke skrevet små skilte til hvert hul.

Mand, hvor har jeg svedt i mine forsøg på at frembringe microgreens – mikrogrønt – her i løbet af vinteren.

Uanset lidt eller meget lys, få eller mange frø og lidt eller meget vand, er resultatet hvert gang blevet det samme:

De små spirer skyder op af jorden med raketagtig fart, blot for ganske få dage efter at skvatte omkuld med en stilk der ser ud som om nogen har givet den et ordentligt knib lige over jorden. Samtidig gror der altid mug frem på jorden.

Nu har jeg dog omsider fået en forklaring på mysteriet af den alvidende Mark fra Vertical Veg. Det er en svamp, som angriber spirene – vistnok det, der hedder rodhalsråd på dansk. Svampen kommer fra jorden, og det passer da også rigtig godt med at jeg har en tendens til at genbruge den samme jord mange gange.

Slut med det nu!

Heldigvis har jeg også netop afprøvet ved en anden metode til at dyrke mikrogrønt med mægtig succes. Ideen kommer egentlig fra min mor, der havde dyrket karse til påskebordet i en muffinform af silikone. Jeg har blot videreudviklet det en smule med de frø jeg nu havde ved hånden.

Resultatet kan I se på billedet, og det er super enkelt at efterligne: Man skal blot bruge en muffinform af silikone eller metal, putte en lille papirform og tre vatrondeller i hvert hul, gøre rondellerne godt våde og drysse frøene på overfladen.

Derefter kan man lige gøre frøerne fugtige med en forstøver, og så ellers husholdningsfilm over indtil de begynder at spire. Hold dem fugtige med forstøveren eller en lille smule vand fra vandhanen, og få dage efter har man dejlig grønt til salaten eller frokostbordet.

Her i min første omgang i muffinformen har jeg dyrket ruccola, lucerne, kløver, karse, radisse og broccoli.

This entry was posted in Generelt, Køkkenhaven i vindueskarmen, Urban Gardening-projekter and tagged , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Muffins af mikrogrønt

  1. Mette Schou says:

    Hvor inspirerende, når jeg nu alligevel ikke har tid til at bage muffins, så er det da god brug. Og en hel del sundere – og sjovere – end muffins…

  2. Så kan man sagtens spise sig mæt i muffins:) Er vild med dit initiativ til at gro planter inden for. Jeg har tilføjet din blog til en liste over blogs om urban gardening – det håber jeg er ok!
    VH
    Nina Anker Nissen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *