Mistbænk og motion

Jeg har været så spændt på, hvordan min hjemmelavede mistbænk mon ville leve op til de tårnhøje forventninger, jeg har til den her i foråret.

Forventninger som at den vil være et sikkert sted at stille lidt sarte planter, når der ikke er mere plads i vindueskarmene, og det stadig er for koldt til et egentligt permanent udeliv, for eksempel.

mistbænk i regnvejr
Mistbænk i regnvejr

 

Indtil videre er konklusionen så absolut, at indeklimaet i mistbænken er både en del lunere og fugtigere end den omkringliggende gård.

Faktisk vil jeg gå så langt som til at hævde, at mistbænken næsten er ved at slå planterne ihjel i ren succes.

Sagen er nemlig den, at hvor den lukkede mistbænk holder nattetemperaturen pænt over frysepunktet, så banker den – især i solskinsvejr – lynhurtigt dagtemperaturen virkelig højt oppe i de to-cifrede varmegrader, der nok kan tage pusten fra en sart lille plante.

Jeg var nemlig ikke så smart at indbygge en automatisk åbnemekanisme, som man ser i moderne drivhuse… ak ja, hvem der dog var handy og teknisk.

Derfor pendulerer jeg nu på de skønne solskinsdage (med frostgrader om natten) op og ned fra tredje sal lidt hyppigere end det egentlig er behageligt. Først for at åbne mistbænken lidt på klem, derefter helt op, siden på klem igen og så for at sige godnat til planterne med et helt lukket vindue.

Det er lige før at jeg har været helt glad for de seneste milde gråvejrsdage.

Belønningen for indsatsen er spirende pak choi, hastigt voksende bladbeder og en oregano, der stortrives. Og der er stadig plads til at rykke flere potter derned.

Men indrømmet – jeg havde ikke lige forudset al den gratis motion, der fulgte virkeliggørelsen af forventningerne.

This entry was posted in Køkkenhaven i baggården, Urban Gardening-projekter and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Mistbænk og motion

 1. Annie says:

  Hejsa 🙂
  Håber du er glad for motionen trods alt. Og godt at du blev opmærksom på hvordan de små havde det der under glas i fuld sol.
  Det skal nok give gevinst på den lange bane.
  Hilsen Annie

 2. merete says:

  Jeg har altid tænkt at man kun kunne have en mistbænk hvis man var hjemmegående, fordi der skal holdes øje med den hele tiden. (Nu kan man selvfølgelig nok få nogen med automatisk oplukning). Men det er da en smart og meningsfuld måde at motionere på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *