Maritime gardening, anyone…?

Noget af det fantastiske ved englænderne er, at de lader til at kunne få klemt en overdådig rose eller velduftende busk ind over alt – også i en storby som London. På min tur for nylig lagde jeg også mærke til, at mange af deres vindueskarme (der i modsætning til vores findes uden for vinduet) og balkoner, uanset hvor små de er, gerne indeholder mindst et par fastsurrede potter med krydderurter eller tomater.

Alligevel kom det lidt bag på mig, da jeg faldt over en for mig hidtil ukendt niche indenfor Urban Gardening i den engelske hovedstad: Køkkenhaver på husbåde.

På en gåtur med start i Camden langs Regents Canal faldt vi først over dette eksemplar, hvor udendørspladsen da er udnyttet til det yderste…

En virkelig dedikeret maritim havedyrker.

Længere fremme, da vi nærmede os Little Venice, kom vi igennem et helt område med husbåde, hvor også kajen var et frodigt virvar af blomsterbede og spiselige planter. Et fantastisk lille Christiania-agtigt åndehul midt i den store by.

Tomater, kartofler og krydderurter kæmpede om pladsen på bådenes tage og dæk, mens bedene på land indeholdt blomster, ærter og flere krydderurter. Intet af det var specielt velholdt eller ukrudtsfri, men stemningen var kreativ, frodig og varm.

Lidt cirkusagtigt, men mægtig fint.
Kartoftler i sæk på kajen og diverse på taget.
Patina og frodighed.
Kajen var også udnyttet grønt og farvestrålende.
På vej videre mod Little Venice.
This entry was posted in Urban Gardening-projekter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *