Mariehønsehjem

Ligesom mange andre havebloggere var jeg selvfølgelig forbi Cph Garden 2017 for et par uger siden. Og ligesom de feste andre jeg har læst indlæg af, var jeg begejstret.

Det gjorde Haveselskabet rigtig godt. Ikke så kæmpe stort og uoverskueligt som Chelsea Flower Show, men helt tilpas og med masser af inspiration for både by- og landbaserede havedyrkere.

Håber de gentager succesen til næste år!

Jeg skal ikke gentage, hvad I sikkert har læst andre steder, så I få blot et par fotos af det, jeg allerbedst kunne lide – og nederst kan I se hvad jeg erhvervede mig på udstillingen.

Tagtomats … hrm, hvad skal vi kalde det… installation? Meget, meget kreativt.
Åhr men altså, hvor fint kan det lige blive? Fra Dorthe Kvists showhave. Me want!
Så fint kan et spiseligt bed se ud.
Lille vægdrivhus. Må ubetinget have noget i den dur.
Ok, nu gentager jeg alligevel en af de andre bloggere: Det største og fineste insekthotel. Ever. Citat Plantesmilet.

En af standene solgte boliger til alt fra pindsvin til enlige bier, og her var jeg så heldig at erhverve mig det sidste etagebyggeri med gulv-til-loft lysindfald. Det er – i følge den flinke mand på standen – et mariehønsebo.

Taget kan lettes, så man kan indføre lidt hø i midten, hvor de små høns kan lave reder. Og det kan man så, med lidt held, følge med i gennem plexiglasset.

Mariehønsehjemmet står nu i ly og læ i mit krydderurtebed, hvor alt tilsyneladende har planer om at vokse til halvanden meter i højden.

Jeg håber snart de flytter ind, hønsene. Mine rødbeder er ved at gå i hundene pga. en massiv invasion af sorte bladlus.

Masser af plads til den store mariehønsefamilie.
This entry was posted in Grej og gadgets, Nyttehave and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Mariehønsehjem

  1. Ejvind says:

    Hej. Du bliver nok nødt til at tage hønsene “i hånden” og vise, hvor du har spisebordet til dem, og fortælle hvad du forventer som betaling for husly i slottet. Tænk hvis de bare vil ligge i høet og nyde udsigten hele dagen, … nej, den går altså ikke, Granberg!
    Ejvind

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *