Lækre virtuelle frøbutikker

I år har jeg haft en del (dyr) sjov med at finde frø hos forskellige webshops. Nogle har jeg før fået skønne forsendelser fra, men jeg er også faldet over en ny god netbutik med fint udvalg til den urbane havedyrker, som jeg ikke har prøvet før.

Frøindkøb 2014
Frøanskaffelser 2014

 Jeg har købt ind hos…

Frøbutikken: Skoleagurk og miniaubergine til vindueskarmene i den fineste indpakning. Men dyrt.

PotatoPot: Læggekartofler solgt enkeltvis! Omsider er man ikke nødt til at købe et helt kilo, men kun de tre styk man rent faktisk skal bruge. Jeg har købt en tidlig sort, Flavia. Forsendelsen trækker dog tænder ud rent prismæssigt…

The Urban Farmer: Sjovt flerfarvet gulerodsmix til ungernes murebaljer, peberfrugt og lilla stangbønne.
The Urban Farmer er en ny dansk netbutik direkte målrettet havedyrkerne i byen. Frø i små portioner, udstyr der passer til lejligheder, altaner og baggårde. Ovenikøbet er frøene billige og leveres gratis! Jeg er begejstret…

Fuglebjerggård: Hos Camilla Plum har jeg købt frø til sojabønner af sorten “Fiskeby”, der er beregnet til det nordiske klima. Også kendt som Edamame-bønner. Mums, vi skal smovse. Vær forberedt på, at der ikke er ret mange frø i hendes pakninger.

Thompson&Morgan: Det eneste sted jeg kunne finde en klatrende courgette var hos den engelske mastodont. Den her er jeg rigtig spændt på at se i aktion!

Labour and Wait: Egentlig er det lidt snyd at tage den med her, for jeg købte faktisk allerede den sjove pakke med syv forskellige slags frø til gamle eller anderledes grøntsager sidste år. Jeg fik dem dog aldrig brugt, så i år skal vi se om Yellow Pear Tomato og Purple-podded French Bean vil spire.

Endelig er der alle de frø jeg har fået andetstedsfra: Thai Cherrytomat fra min mor, Gardeners Delight tomat fra VerticalVeg-Mark, morgenfrue i forskellige varianter fra Darja i Ljubljana, rabarberknolden fra min søsters jyske have, sukkerærterne, der var til overs fra sidste år, og lidt forskelligt i frø jeg har gemt fra sidste års høst.

Det bliver et godt Storbyhave-år…

 

This entry was posted in Generelt, Køkkenhaven i baggården, Køkkenhaven i vindueskarmen, Urban Gardening-projekter and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Lækre virtuelle frøbutikker

 1. Annie says:

  Wauw, det ser og lyder vildt spændende. Glæder mig til at følge væksten af dine frø 🙂
  Jeg vil overveje de der edamame-bønner ;o)

 2. Stine Andersen says:

  Hej Janne. Ærgeligt… Camilla Plum har også klatrende squash. ( trombcino e.l.). Men det står ikke så klart. Min voksede helt vildt, først op og så ned ad riotnet udendørs, uden megen gødning, sidste år. Ved ikke, hvordan den kan styres indendørs:)
  Kan også anbefale Solsikken, Urtegartneriet og Runabergs fröer ( svensk, som regel mange frø) alle 3 er økologiske.
  🙂

 3. Janne says:

  Tak, Stine! Så ved jeg det jo til en anden gang 🙂 Jeg er lidt begrænset i hvor meget jeg kan søge omkring på nettet pga af min museskade.
  Også tak for de yderligere anbefalinger – jeg har tidligere fundet skønne frø hos både Solsikken og Urtegartneriet (det blev bare ikke lige derfra i år), men Runabergs fröer kender jeg ikke, så dem må jeg bestemt kigge nærmere på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *