Kursus i Urban Gardening

Pebre beskåretDrømmer du om at trække gulerødder op af jorden på altanen eller høste tomater i baggården, og er du usikker på hvordan du kommer i gang?

Eller er du allerede i gang og vil gerne have ny inspiration til din storbykøkkenhave?

Jeg underviser på et kursus i Urban Gardening – Køkkenhave i byen hos FOF med start i februar 2017. Vi mødes fem gange frem til juni og kurset foregår på Østerbro.

På kurset lærer du at dyrke dine egne grøntsager på begrænset plads i byen. Vi dyrker spirer og mikrogrønt i vinterkøkkenhaven i vindueskarmen, og vi ser på oplagte krukke-grøntsager, frø, såning, jord, potter, vanding, gødning m.m., til den udendørs køkkenhave i baggården, tagterassen eller på altanen.

Gulerødder beskåretModuler på kurset:

1. Vinterkøkkenhaven i vindueskarmen Spiredyrkning, gendyrk, mikrogrønt, lav din egen kompost under køkkenvasken  

2. Drømmetid: Planlæg din have
Gode potte-grøntsager, sol og skygge, vind, havetyper i byen, tips til at udnytte begrænset plads, lav din egen haveplan, frøbestilling på nettet  

3. Sæsonstart
Frøbytte, frøs holdbarhed, jord/vækstmedium, potter, krukker og beholdere, lav små potter i avispapir, forspiring, vanding

4. Så vokser det!
Såning udenfor, gødning, ompotning og afhærdning, boost din brugte pottemuld, letvægtsmaterialer til altanen, bestøvning, lav din egen selvvandende potte

5. Den første høst
Pasning og pleje, stiklinger, hvad kan du høste nu, skadedyr og sygdomme, sådan når du en høst mere, frøhøst, sådan strækker du din dyrkning ind i efteråret og vinteren.

Er det noget for dig? Meld dig til på FOF’s hjemmeside.

 

 

12 Responses to Kursus i Urban Gardening

 1. Martin Weihrauch says:

  Er det muligt at få dig eller en Repræsentant ud til en Torvedag d. 12 Dec og Stå i en bod og fortælle/Vise folk hvad ideen bag Urban Gardening er og hvordan man selv kan gøre noget. Kunne være fedt at lave en bod med nogle kasser der kunne sælges man kunne så i osv og ja en masse grønt. Der vil være 300 Mennesker og 4 andre Boder som intet har med Urban Gardening af gøre. 🙂

 2. Janne Toft Jensen says:

  Hej Martin,
  det lyder spændende – jeg kontakter dig lige direkte så vi kan tale videre om det!
  Mvh Janne

 3. Birgitte H A Brogaard says:

  Hej Janne,
  Er det muligt at deltage i de sidste dele af kurset ?
  har længe interesseret mig for hjemmedyrket mad og er med til at dyrke større arealer på landet men har nu slået mig ned i byen og vil gerne have tips til vindueskarm/altan.
  Godt nytår!
  Birgitte

  • Janne Toft Jensen says:

   Hej Birgitte,
   Prøv at kontakte FOF direkte og spørg dem, jeg er lidt usikker på om der skulle være en ekstra plads på torsdagsholdet (vi var ikke fuldtallige første gang). For min skyld er du meget velkommen, men det skal gå gennem FOF.
   Bedste hilsner,
   Janne

 4. Mie says:

  Hej Janne,

  Jeg har tidligere skrevet på UrbanAgriculture.dk og har lige startet TheUrbanFarmer.dk, hvor jeg godt kunne tænke mig at udbrede kendskabet til at dyrke mad i byen. Jeg vil høre om du har lyst til at holde et Storbyhave-kursus. Hvis du har tid og lyst, må du meget gerne give lyd.
  Glæder mig til at høre fra dig,
  Mvh
  Mie

 5. Sarah says:

  Kære Janne,

  Kunne du være interesseret i at afholde et turbo minikursus i urban farming på ca 2 timer for 6-7 pers i Kbh/Frb?

  Mvh Sarah

 6. Nanna Friberg says:

  Hej
  Ved du om der kommer andre kurser som dette i jan 2017 / efteråret 2016?
  Mvh Nanna

  • Janne Toft Jensen says:

   Hej Nanna,

   jeg regner bestemt med at køre et lignende kursus med start i januar/februar 2017. Det bliver annonceret hos FOF Hovedstaden og her på siden sidst på året.

   Mvh Janne

   • Per Boesgaard says:

    Hey Janne,

    Ved du hvornår det sker – intet at finde hos FOF, hér medio nov ?!

    Mvh,
    Per Boesgaard

    • Janne Toft Jensen says:

     Hej Per,

     de lægger sidste hånd på forårets program netop nu, så det er hastigt på vej. Jeg slår op her på siden så snart det er der.

     Mvh Janne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *