Køkkenhaven i byen – kursus i Urban Gardening på FOF

Her kommer en nyhed som jeg har glædet mig rigtig meget til at dele på bloggen: Til efteråret opretter aftenskolen FOF et begynderkursus i Urban Gardening – og jeg skal undervise på det.

Hvis du drømmer om at dyrke dine egne grøntsager i potter, men ikke er helt sikker på hvordan du kommer i gang, eller hvis du gerne vil have lidt ny inspiration til din storbykøkkenhave, så kunne det måske være et kursus for dig.

Vi starter med vinterkøkkenhaven i vindueskarmen og dyrker spirer og mikrogrønt, og når foråret nærmer sig laver vi ”have”planer, ser på hvilke grøntsager der gror godt i potter og sætter gang i forspiringen. Tættere på sommeren står den på udplantning, stiklinger og den første høst.

Undervejs gennemgår vi den grundlæggende viden om næring, jordtyper, gødning, vanding, skadedyr mm., så du kan få det bedst mulige udbytte af dine planter.

Vi mødes fire gange fra november 2013 til juni 2014 og du kan vælge mellem en kursusrække i København og på Frederiksberg.

Kurset foregår hovedsageligt som workshops, hvor der er god mulighed for sat få fingrene i jorden – bogstavelig talt! – og dele erfaringer deltagerne imellem.

Sådan omtrent ser indholdet på de enkelte kursusaftener ud:

 

1.       Vinterkøkkenhaven i vindueskarmen

Spiredyrkning * Re-growth (både bladgrøntsager og rødder kan bringes til at vokse igen i vindueskarmen) * Mikrogrønt * Lav din egen kompost under køkkenvasken

2.       Drømmetid: Planlæg din have
Hvilke grøntsager gror godt i potter * Kortlæg sol og skygge i din have * Forskellige havetyper i byen (altan, taghave, baggård etc.) og deres særlige forudsætninger * Tips til at udnytte begrænset plads * Lav din egen haveplan * Frøbestilling på nettet

3.       Sæsonstart
Dyrkningsmedium (jord, muld, kompost m.fl.) og hvor skaffer du det * Potter, krukker og beholdere (nyindkøb, genbrug, størrelser etc.) * Forspiring * Såning udenfor * Vanding * Gødning * Lav din egen selvvandende potte

4.       Den første høst
Pasning og pleje af dine grøntsager * Stiklinger * Hvad kan du høste nu? * Skadedyr og sygdomme * Erfaringsdeling mellem kursisterne * Sådan når du en høst mere * Frøhøst * Sådan strækker du din dyrkning ind i efteråret

Tilmelding sker via FOFs hjemmeside, hvor du også kan læse mere om datoer og indhold.

This entry was posted in Generelt, Urban Gardening-projekter and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Køkkenhaven i byen – kursus i Urban Gardening på FOF

 1. Marianne says:

  Halløj(-sa)! 🙂

  Skøn blog, du har. Har lige opdaget den!!! Tillykke dels med omtale i Alt for damerne, dels med din aftenskoleundervisning i FOF. kunne godt overveje at lave en lille feature/interview eller ling. på HAVEFOLKET, hvor jeg jo mest slår mine folder.

  Glæder mig til at høre om hvordan kurset går! So long og god søndag!

 2. Janne says:

  Hej Marianne,
  tak for din positive feedback 🙂 Du siger bare til hvis du vil høre mere. DR var også forbi i sensommeren http://www.dr.dk/Nyheder/Viden/Miljoe/Koekkenhave_i_byen.htm

  Jeg var inde og kigge på din blog og den er vældig inspirerende, ikke mindst fordi jeg også selv har brugt min køkkenhavedyrkning som “terapi” under en lang sygemelding med en museskade. Jeg læser helt sikkert med hos dig fra nu af.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *