Ingefær i vindueskarmen

Ingefæren fylder det meste af vinduet mod gården.

Selvom det ikke er meget, er der da sket en lille bitte smule i mine vindueskarme i år. Mest slående er nok et uventet succesfuldt forsøg med at dyrke ingefær.

Af og til sætter den ingefær, man køber i supermarkedet, “knopper” og kan derefter plantes og vokse sig stor, skriver mange af de urbane havedyrkere, hvis blogs jeg læser.

I hvert fald sker det i teorien. I praksis sætter min ingefær aldrig knopper i køleskabet. Faktisk sker der sjældent andet, end at den får forfrysninger, fordi køleskabet er gammelt og lunefuldt. Og ligger ingefæren på køkkenbordet, tørrer den bare ud.

Når man ikke selv kan…
Men på et af mine FOF-kurser i vinter dukkede en kursist så op med en pose fuld af spirede ingefær. Store knolde, som hun havde haft liggende i en åben glasskål, og som nu ikke bare havde knopper, men 7-8 cm lange skud.

Dengang var jeg ikke vaks nok til at få taget et billede, men jeg fik en af dem lagt i en halvstor plastikpotte herhjemme, og inden for et par uger stod to fine skud op af jorden.

Siden er de vokset. Og vokset. Og blevet til flere – nu er der fem, og de højeste er over en meter. Den har det goooodt.

Fra fuld cirkel til elipse
Potten har dog længe været lige det mindste, og da seneste skud tittede frem, begyndte den at blive decideret skævvredet.

Det ser ud som om kameraet har vredet pottens proportioner, men den er god nok – ingefæren har skubbet cirklen ud i en elipse.
På høje tid med en ny potte. Man kan se en skinnende frisk ingefærknold lige ved det yderste skud.

Så i dag har drengen og jeg i fællesskab vristet roden ud af den knagende potte. Om der er ingefær til at spise i den var lidt uklart, men der var i hvert fald mange andre rødder.

Vi var enige om at den bare var for fin til at spise endnu, så den blev lempet over i en større krukke og sat nænsomt tilbage på karmen.

Måske visner den ned med efterårets komme, og så kan vi smage på den da.

This entry was posted in Køkkenhaven i vindueskarmen, Kursus i Urban Gardening and tagged , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *