Hvil i fred, vintergrønt

Mizuna'en med forfysninger.
Mizuna’en med forfysninger.

Så skal jeg da lige love for at kulden kom til Østerbro. Og et hurtigt tjek i gården (alt andet end hurtige tjek er forbundet med forfrysninger, mindst) har lige vist mig at med kulden kom også DØDEN.

Vi har vel næppe været under -5 grader, og næsten alle mine vinterafgrøder er under overdækning, men alligevel har frosten fået det hele til at lægge sig fladt ned på ryggen og ralle.

Min grønne og lilla mizuna har ellers haft det strålende i det milde vintervejr, men plastikdækket var ikke nok til at redde den, da temperaturen faldt. Nu er der umiskendelig frost på bladene.

Stivfrosne potter i mistbænken.
Stivfrosne potter i mistbænken.

Bladbederne i mistbænken er slappe, og det samme er portulakken. Hvidløgstoppene er bukket over. Kun bladbederne i krukken, der er rullet ind i fleeze, ser ud til at stå distancen. Endnu.

Ærgerligt er det, for jeg havde virkelig set frem til at høste frø af mizunaen til sommer. Men nu er der ikke andet at gøre end at vente på forår og så se, om noget af det evt skulle kunne finde på at skyde igen, eller om det bare er og bliver… dødt.

Bladbeder med en tophue af fleece.
Bladbeder med en tophue af fleece.

 

This entry was posted in Køkkenhaven i baggården, Urban Gardening-projekter and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Hvil i fred, vintergrønt

  1. merete says:

    Det er ikke sikkert at det er så slemt. Du skal nok bare lade det hele stå og se om der kommer lidt liv når det bliver forår.

  2. Janne says:

    Tak 🙂 Og ja, det gør jeg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *