Hvad ukrudtsdugen gemte

Et anfald af klarsyn og realisme (og et godt råd fra en veninde) fik mig tidligt på foråret til at overdække et stort stykke af haven med ukrudtsdug.

Klarsynet tilsagde mig, at der ikke var nogen som helst chance for, at jeg ville nå til det stykke før hvad end, der lå af frø i jorden, var vokset mig over hovedet.

Siden har et pænt antal kvadratmeter henligget under dække af sort filt med den uskyldige antagelse, at så ville ukrudtet ikke gro.

Imidlertid har jeg den sidste tid med tiltagende bekymring iagttaget, hvordan ukrudtsdugen for hvert besøg har rejst sig nogle centimeter yderligere fra jorden i store, bløde bølger. Og da jeg i går fik det trukket lidt til side, viste det sig da også at et eller andet i den højtteknologiske løsning er gået helt galt.

Jo, den er god nok. Der HAR været ukrudtsdug over alt det grønne.

Ikke alene var der en tæt urskov af frodiggrønt, uidentificerbart ukrudt under dugen (hvordan er det overhovedet muligt?) – der var også en del sporadiske asparges, som ikke så ud til at være blevet hindret sønderligt af tildækningen.

Enlig asparges med let bøjet hoved.

Nu var det jo lidt uventet, at der var aspargesbed lige der, hvor majsen skal stå – og også temmelig upraktisk, at de står rimelig spredt og i øvrigt er ved at blive opslugt af ukrudt.

Så de blev flyttet, men ikke helt så vupti, som jeg havde forestillet mig, og stik imod Karna Majs råd, viste det sig, da jeg bagefter slog “flytning af asparges” op.

Asparges har åbenbart en meget stor rodklump (som det lykkedes mig at hakke noget ufølsomt over i forsøget på en relokering) og bryder sig bestemt ikke om at blive flyttet. Så det er nok tvivlsomt, om de overlever.

Nå pyt. Jeg har nu også altid tænkt, at det der med asparges er lidt et spild af plads, for blot at kunne høste nogle få stilke hvert forår.

I modsætning til majs, der jo sætter viiiildt mange kolber pr plante. Hrm.

Ups, der var mange rødder.
This entry was posted in Nyttehave and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Hvad ukrudtsdugen gemte

 1. Lotte says:

  Så fandt jeg dig igen
  Hyggeligt at se dig i dag

 2. Kirstine says:

  Mystisk! Var den ikke tæt? Gabte i siderne ..?

  • Janne says:

   Det var baner, der var lagt ud, og ja, man må sige de gabte – især der, hvor ukrudtet insisterede på at vælte op mellem banerne… Tror det havde hjulpet gevaldigt, hvis jeg havde renset stykket INDEN dugen kom på. Men det var jo så det, jeg godt ville undgå!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *