Hvad kartoffelspanden gemte

Kartoffelspand1Tidligt på foråret købte jeg en kartoffelspand – sådan en smart dobbeltspand, hvor den inderste har store huller i siderne, så man kan løfte den op og tjekke fremdriften hos kartoffelknoldene undervejs.

Genialt – i hvert fald i teorien. I praksis viste kartoffeltoppene sig at være så store i omfang, at det var temmelig umuligt at bakse med spanden undervejs, og da toppene så småt begyndte at visne væk skulle der en hel del overtalelse (læs: råstyrke) til at få inderste spand til at slippe den yderste.

Kartoffelspand2Alligevel synes jeg ikke spanden har været en fejlinvestering, for da det lykkedes at vriste delene fra hinanden første gang for godt 4 uger siden var det tydeligt at mine to Nicola-læggekartofler havde givet nye knolde, men at de stadig var ret små.

Så jeg samlede spandene igen og lod dem få den sidste vækst med, og i går da alle toppe var helt døde, kunne vi endelig høste de første muldede guldklumper.

Kartoffelspand3Spændingen var til at tage at føle på hos undertegnede og drengen. Og jublen ville ingen ende tage, da vi super let kunne vrikke nok fine, store kartofler løs fra siden af inderspanden til aftensmad. Og lade resten ligge trygt og godt til andre måltider siden hen.

This entry was posted in Køkkenhaven i baggården, Urban Gardening-projekter and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Hvad kartoffelspanden gemte

  1. Trine says:

    Hvor ser det godt ud og hvor må I have nydt hver en mundfuld!

    Jeg har også dyrket kartofler i potter i år – med stor succes. Men ikke i disse specielle kartoffelpotter, bare i store almindelige plasturtepotter, og det kan man også sagtens. Vi har taget de øverste i potten først og så ladet resten være – men i princippet tror jeg også man bare kan løfte planten ud af potten og tage de kartofler der er og sætte den på plads igen.

    Jeg var overrasket over hvor godt det gik at dyrke i potter – faktisk blev de kartofler jeg havde i potter meget bedre ende dem jeg havde i et højbed, så det bliver metoden fremover her hos mig. Jeg har godt nok en stor have, men jeg vil hellere bruge pladsen på blomster og i øvrigt gider jeg ikke hyppe kartofler…………… :o)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *