Højtid for en gadget-girl

Root masteren - min favoritgadget i al sin pragt
Root masteren – min favoritgadget i al sin pragt

Når man er til smarte dimser – og det er jeg, når det gælder storbyhavedyrkningen – så er foråret virkelig prime time.

Alle mine smarte havegadgets kommer frem fra kælderen, bliver kærligt støvet af og sat i arbejde. Jeg er, med andre ord, en gadget-girl.

Der er papirpottemageren, fugtighedsmåleren, det nye vandingssystem med lerspyd og ledning (det vender vi tilbage til en anden gang), de selvvandende potter, redskabskassen i metal, der er så fin og smart med plads til småting i låget, og – toppen af poppen – min root master.

Root master 2Måske husker I den fra sidste år? Det er sådan en kæk selvvandende såkasse med moduler, der kan knappes op, når planterne skal pottes videre. Genial til ærter og bønner, et helt igennemt smart design.

Omvendt kan den bedste løsning også være lavteknologisk som … våde viskestykker. Og i kombination med root masteren har det vist sig at være den sikre vej til bælgfrugtsucces.

Viskestykke-forspiring af ærter og bønner - den sikre vej til succes
Viskestykke-forspiring af ærter og bønner – den sikre vej til succes

Efter mine mange bønne-kvaler sidste år fandt jeg til sidst frem til viskestykke-modellen: Man forspirer bønnerne i fugtige viskestykker nogle dage først, før man vipper dem over i jorden, og på den måde undgår man, at de rådner, før de spirer.

Det giver godt nok nogle virkelig ulækre viskestykker, men kogevasken findes jo endnu.

Så i år er samtlige ærter og bønner røget gennem fugtige klude på deres vej mod jorden i root masteren – og BULLS EYE! Hvert eneste frø er spiret og blevet til en fin stærk plante med lange flotte rødder.

Forspirede ærter på vej i root masteren
Forspirede ærter på vej i root masteren

Det havde ikke været nær så sjovt uden root masteren, indvender gadget-elskeren … men omvendt var der ikke blevet nær så mange planter ud af det uden kludene, erkender realisten.

This entry was posted in Frø, Grej og gadgets and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Højtid for en gadget-girl

  1. Wauw! Du er simpelthen den tjekkedeste urbangartner! Menøh, nu siger du “vandingssystem med lerspyd og ledning” og “selvvandende potter” … Kan man få lov at høre mere om det ..? I sær hvis sidstnævnte ikke koster en million!

  2. Janne says:

    Ih, alle skulle have læsere som dig 🙂 Tak!
    Altså, vandingssystemet, som jeg først lige har prøvet af, er det her: http://byhaver.dk/vanding-2/ – det skriver jeg om snart. Umiddelbart synes jeg det virkede ret godt.
    Selvvandende potter til næsten ingen penge kan man heldigvis selv lave – der er en vejledning her: http://storbyhaven.dk/selv-vandende-potte-for-begyndere/ – det er en enkel model, der virker fint, men ikke holder mere end et par sæsoner, har jeg opdaget.
    Siden er jeg gået over til at lave en lidt anden model, som kræver mere værktøj men også holder bedre. Og som jeg ikke lige har fået skrevet om endnu… men det skulle jeg måske snart få gjort 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *