Hjemløse frø søger nye ejere

Masser af frø mangler et nyt hjem...
Masser af frø mangler et nyt hjem…

I min familie er det en stående joke, at jeg har lidt svært ved at smide ud.

Selv synes jeg faktisk, at jeg er blevet MEGET bedre til det med årene, men der er dog visse ting som jeg stadig ikke kan få over mit hjerte at kyle i skraldespanden.

Det gælder f.eks. frø, der jo nærmest er levende, og måske i virkeligheden har lidt kæledyrsstatus i det lille hjem. Man ville jo heller ikke smide marsvin koldt og kynisk på møddingen bare fordi der var blevet lidt for mange af dem, vel?

Denne blødhjertethed giver mig lidt problemer, da frøkassen nu er så væltende fyldt, at Storbyhaven aldrig vil komme til at kunne give alle de mange skønne frø et hjem. Og derfor søger de nyt tag over hovedet (eller allerbedst: Jord om tæerne).

Jeg sender med andre ord mine overskydende frø til de læsere, der vil have dem – du skal bare betale portoen, f.eks. via mobile pay.

De frø, der er tale om, finder I på listen herunder. En del af dem er åbne frøpakker, som jeg har brugt en smule af. Nogle få af dem har overskredet sidste salgsdato, men da jeg sjældent har oplevet, at det er et problem i fht spiring, er de med her alligevel. Enkelte er hjemmehøstede frø, de fleste dog fra danske og engelske frøfirmaer.

Har du lyst til at modtage nogle af frøene, så send mig besked om, hvilke frø du ønsker sammen med din adresse til janne@storbyhaven.dk – så lander der snart en kuvert med forårsbeskæftigelse hos dig.

Jeg opdaterer listen løbende, så du kan regne nogenlunde med hvad der står:

Tomater og aubergine
Aubergine Black Beauty
Tomat Tigerella
Tomat Black Plum

Bønner og ærter
Lilla stangbønne Blauhilde
Sukkerært Gigante Svizzero

Squash og græskar
Courgette Black Beauty
Græskar Atlantic Giant
Butternut squash Hawk F1

Rodfrugter
Rødbede Kosak
Knoldselleri Monarch
Sommergulerod Nantes 2
Sommergulerod Nantes 5

Kål og lignende
Bladselleri Giant Red
Fennikel Di Firenze
Rosenkål Rubine
Grønkål halvhøj kruset
Blomkål
Broccoli Green Calabrese
Cavolo Nero
Grøn blomkål Romanesco natalino
Broccoli raab 60 days

Peber og chilli
Peber Sweet Dreams
Peber mini ball mixed
Peber California Wonder
Chilli Bulgarian Carrot

Bær
Skovjordbær Baron Solemacher
Skovjordbær Red&White mixed

Krydderurter og blomster
Korn-valmue
Salvie
Russisk estragon

Løg
Rødløg Red Baron

Salat og spinat
Mesclun Mixed
Salsola
Spinat New Zealandsk
Spinat-bladbede Spinach beet/Perpetual spinach
Radicchio

This entry was posted in Frø and tagged , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Hjemløse frø søger nye ejere

 1. merete says:

  Super initiativ. De fleste frø kan sagtens gemmes og bruges i adskillige år. Jeg har bare ikke brug for frø for jeg har det samme “problem” som dig. Jeg har mega-mange frø. De, som falder for aldersgrænsen og ikke bliver sået, bevæger sig i stadier fra rum til rum for til sidst at ende på loftet. Her kan de godt tilbringe nogen år inden de havner på komposten. Herefter er det op til dem selv om de vil spire og leve videre i haven.

 2. Janne says:

  Ti hi – kan lige se et flowchart over dines frøs vej rundt på matriklen for mig!

 3. Uha, jeg vil jo hjerteligt gerne hjælpe en medblogger i nøden har selv skuffer og æsker bugnende af frø 🙂

 4. Janne says:

  Det må være en erhvervsrisiko i havefaget – frø-overload 🙂

 5. Marie says:

  Hej Janne.

  Først og fremmest tak for en skøn blog og et herligt initiativ!
  Hvis du stadig har nogle frø du gerne vil af med, er jeg meget interesseret i disse 🙂
  Jeg ønsker at starte en lille indendørs køkkenhave op i min vidueskarm med spiselige planter/urter/grøntsager ect. Hvilke vil du anbefale mig at starte med?

  Mvh Marie

  • Janne says:

   Hej Marie,

   tak for de søde ord! Der er desværre ikke flere frø tilbage i denne omgang, men der er en ret god chance for at jeg har aaalt for mange igen til næste forår. Så skal jeg nok skrive om det igen 🙂

   Og god fornøjelse med at få startet din køkkenhave i vindueskarmen op. Hvad du skal dyrke kommer jo en del an på hvor meget sol dine vinduer får. Hvis der er meget sol kan du fint prøve med chili, aubergine eller andre af de “frugtsættende” grøntsager, men de fleste af dem vokser forholdsvis langsomt, så det er lidt for sent i år – med mindre du køber en plante i stedet for selv at så.
   Krydderurter er altid et hit og hvis du husker at vande og gøde (og købe planter af god kvalitet) er de rigtig nemme. Købe-krydderurter skal helst deles op i flere potter for at overleve ud over de første par uger.
   Salat er også let og det kan du stadig sagtens så, gerne ad flere omgange så du har en løbende forsyning. Det kan også klare sig med meget mindre sol end fx en chili.
   Ærter og bønner kan også stadig nås at blive sået og dyrket indendørs – se mit indlæg om hvordan du får succes med spiringen, “Bønne-bøvl”.
   God fornøjelse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *