Haverundtur

Måske har I lyst til at se, hvad der vokser i Storbyhaven i år?

Nu hvor tørken lader til at have sat en effektiv prop i snegletilvæksten, og Alfred har slæbt kande efter kande med vand (her tror vi på børnearbejde), er der faktisk lagt an til en ret fantastisk succesrate. I hvert fald indtil videre.

Så derfor et galleri over årets afgrøder:

Bønner, selvfølgelig. Og ærter i baggrunden. Forrest fire knoldselleri, gave fra min nabo.
Kartofler – tre slags fordelt rundt i haven. Hamlet (supertidlig), Asparges (middeltidlig) og Sava (middelsen).
Vi smovser i Hamletkartofler allerede.
I GrowCampen er der ærter, salat, fennikel, buskbønner, hvidkål og spidskål – alt det som blev ædt af sneglene sidste år. Pt er status at GrowCampen fint holder snegle over ½ cm ude. Imidlertid er der nogle små grå sataner, der alligevel er kommet til salaten. Men ikke mere end at vi stadig får vores del.
Squash, hvide majs og gule og røde rødbeder. I forgrunden tre georginer, der nok blev sat lige lovlig sent… (nej, de er ikke kommet op endnu).
Løg og gulerødder (indrømmet, pt meeeget små). I baggrunden to grønkål og et palmekål under fleece – ikke for varmen, men for duen. Ved siden af jordskokker, hvidløg og tre asparges.
Krydderurtebed. Ej, jeg er så glad for det krydderurtebed. Bagved majsmarken med sukkermajs, en hokaido og en melon.
Jordbær, som desværre har været lidt en skuffelse i år efter de enorme mængder sidste år. De har bare ikke fået vand nok. Og duen igen. Næste år får de net på. Hvidløg mellem planterne.
Der blev sat fire æbler på vores nye æbletræ. Regnen i går slog ét af. Her er to af de tilbageværende tre. Vi tror på det!
Vi har også et brakbed med masser af ukrudt og kål i stok. Og et drivhus med tomater, der hastigt er ved at dø. Muligvis af skimmel?

Vi kan også prale af nybyggeri. Kanten mellem have og sti er en fødselsdagsgave fra min ven Kurt, der kom med værktøj og effektivitet og badabum havde lavet kant og fin overgang til græsstien.

Man kan blive gladere for sådan en kant, end man tror. Nu vælter min gode havejord ikke ud på grusstien, hver gang det regner. Ikke at det har været noget særligt problem på det seneste, men alligevel.

Og så ser det jo tæske godt ud. Nærmest som om det i sig selv giver mindre ukrudt, om end ikke trimmet græs.

En anden fødselsdagsgave hænger nu på skuret. Så kan insekterne godt flytte ind.

This entry was posted in Generelt, Grej og gadgets, Nyttehave and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Haverundtur

 1. Ejvind says:

  Tak for rundtur. Det ser virkelig lovende ud.
  Prøv sneglefælde fra ‘noslug.com’. 20 fælder for kr. 110,- (plus fragt?). Billedet på hjemmesiden viser dræbersnegle ved fælden. Dem har vi ikke hos os i år, men arten “små krapyl” er repræsenteret, og der blev ro ved mine primula, da jeg serverede en halv øl i fælden, og de gik indenfor og ikke kom ud igen. Umiddelbar vil jeg tro, at det ikke er nødvendigt at købe lokkemiddel på hjemmesiden. Krapylerne her hos os gik i fælden med Blå Nordic (alkoholfri øl), men næste gang vil jeg prøve en pilsner fra grænsehandlen. Den har 9 gange styrken og en brøkdel af indkøbsprisen. Ingen grund til at fråse 🙂

  • Storbyhaven says:

   AHA! Det vil jeg prøve, hvis der pludselig bliver mange igen. Lige nu er vi nærmest sneglefri. Det er en meget mærkelig fornemmelse. Jeg har hele tiden fornemmelsen af, at de bare sidder på lur bag skuret og pludselig stormer frem i flere velorganiserede angrebsbølger. Men altså ikke endnu.
   Anderledes ser det ud med duen. Den har fundet sig en udkigspost på hjørnet af GrowCampen, hvorfra den udser sig det der ser ud til at have groet de bedste nye blade siden i går. Og det bliver så dagens buffet….

 2. Kirstine says:

  Nej hvor ser det fint og frodigt ud! Godt gået til dig og sønnikke!

 3. Storbyhaven says:

  Mange tak 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *