Hængepartier på bloggen, del 2 – Agurken

Da jeg for nylig kiggede tilbage over mine indlæg det sidste halve år, var der en del ting jeg havde efterladt som “cliffhangers” uden konklusion. Derfor følger her anden runde af hængepartier på bloggen.

Agurk1Husker I agurken? Jeg var helt blød i knæene over den i forsommeren, fordi den simpelthen var så fin, så fin. Og samtidig rimelig blank, fordi jeg intet anede om agurkeplanter. Og da slet ikke om frilandsagurker, som strander i en vindueskarm på tredje sal pga. pladsmangel i gården.

Op ad bakke
Odds’ene var altså ikke for gode, og samtidig gik det alt for sent op for mig, at man anbefaler at beskære agurker når de har sat 5 blade. Nå.

Den fik lov til at klatre op af en snor i stedet og med lidt besvær fik jeg den overtalt til at vokse videre horisontalt ad en anden snor. Så klippede jeg toppen, der var ligesom ikke flere steder at vokse hen. Troede jeg.

Den satte en overflod af små og store blomster, men de første små agurker visnede og blev sorte. Intet sted kunne jeg finde noget om hvorvidt man skal bestøve en frilandsagurk i en vindueskarm, så jeg forsøgte lidt håndbestøvning med en vatpind, men uden held.

Eneste negative oplevelse ved agurken i vindueskarmen var, at stuen blev en smule dunkel sommeren igennem...
Eneste negative oplevelse ved agurken i vindueskarmen var, at stuen blev en smule dunkel sommeren igennem, da de store blade tog en del af lyset…

Indtog fjernvarmerørene
Da jeg omsider opgav planten som andet end en anderledes vindueskarmsdekoration, tog fanden pludselig ved den. En ny top skød ud og indtog fjernvarmerørene under loftet. Og så voksede der på 14 dage en supermarkedsstørrelse agurk frem.

Den smagte pragtfuldt! Siden har vi høstet fire mere i samme størrelse og endnu tre er på vej. Så håndbestøvning var der altså ikke brug for, bare tålmodighed.

Og jeg føler mig nu så overmodig at jeg overvejer en melon på den plads næste år…

This entry was posted in Køkkenhaven i vindueskarmen, Urban Gardening-projekter and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *