Gratis frø til folket

Det er ved den tid på året igen, hvor englænderne valfarter til deres lokale frøbytte-marked for at hente hjemmedyrkede frø fra andre haveentusiaster gratis med hjem, mens de slipper af med deres egne overskudsfrø.

Frøbytte er ikke en tradition, vi har holdt i hævd i Danmark – desværre – men ideen er jo virkelig god. Stor var min begejstring derfor, da en flok frøentusiaster sidste år orkestrerede to ugers uformelt frøbytte (“Frø Popup”) i et økologisk supermarked på Nørrebro.

Det var, i parentes bemærket, også ved samme lejlighed at samme entusiaster skabte så meget pres på fødevareministeren, at frøbekendtgørelsen blev ændret, så det blev lovligt at bytte frø blandt private i Danmark. Utroligt nok var det ulovligt indtil da.

Succesen gentages
Andre end jeg har åbenbart syntes at frøbyttemarkedet var en god idé, for i år er der ikke mindre end seks FRØ POPUPs rundt om i Danmark – i Rønde, Sorø, København, Århus, Herning og Odense.

Læs mere på Frø Popups hjemmeside, og hvis du er i København, så slå vejen forbi det Økologiske Inspirationshus og få nogle frø med hjem i løbet af den kommende uge.

Du behøver ikke selv give frø for at hente på byttemarkedet!

Urban Gardening-teamet på mit job er SÅ klar til frøbytte. 63 kuverter med chili- og tomatfrø pakket til at donerere til Frø Popup.
Urban Gardening-teamet på mit job er SÅ klar til frøbytte. 63 kuverter med chili- og tomatfrø pakket til at donerere til Frø Popup.
This entry was posted in Frø, Visioner og spændende ideer and tagged , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Gratis frø til folket

  1. Kirstine says:

    Enig! Det var tophyggeligt sidste år, og meget inspirerende. Når man står og vælger frø, er det dog godt at huske, at det er et højbed og en altankasse, der skal sås til – ikke en slotspark …

  2. Janne says:

    Hmm, ja, god pointe. Min læringskurve er dog nærmest flad, hvad det angår.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *