Ferievanding – nu med lerspyd

Vi nærmer os det skræmmende tidspunkt på året, hvor planterne skal være alene hjemme, mens sønnikke og jeg rekreerer andetsteds.

Blumaten - samlet under vand og klar til at stikke i jorden.
Blumaten – samlet under vand og klar til at stikke i jorden.

Mange har forsøgene på at finde den ideelle ferievandingsløsning været i de foregående sæsoner, og i år er ingen undtagelse.

For hånden på hjertet, SÅ godt har det heller ikke fungeret hidtil. Jo, det meste har været i live når jeg kom hjem, men min søde nabo Pia har mere end én gang reddet en truende over- eller undervandingskatastrofe fra at ske.

I år sætter jeg min lid til et sæt nyindkøbte lervandingsspyd af mærket Blumat – det er første og eneste gang jeg har set dem, og valget af instruktionssprog begrænser sig da også til tysk eller italiensk… Heldigvis er billedsiden stærk.

Vandingsanordningen består af et hult lerspyd, som lægges i vand i 15 minutter i en skål til det er gennemvådt. Derefter sætter man en plastikhætte på under vandet, så spyddet forbliver fyldt.

Plastikhætten hænger sammen med en ledning, der nu bliver nede i vandet, mens spyddet stikkes ned i jorden hos en af de større vindueskarmsplanter, i det her tilfælde agurken.

Blumat monteret i agurkens potte - endnu en sammenhæng, hvor en margretheskål er uundværlig.
Blumat monteret – endnu en sammenhæng, hvor en margretheskål er uundværlig.

Og voila, nu siver vandet så lige så stille op gennem ledningen og ud gennem det uglacerede ler til planten. Man skal bare sørge for at skålen ikke løber tør for vand.

Jeg prøvede systemet af, da vi var væk en uges tid her i foråret med glimrende resultat. Men da var planterne også noget mindre, så det er ikke forkert at sige at det får sin ilddåb nu.

Blumaten har jeg købt hos Byhaver.dk.

Til de mindre potter nærer jeg stadig et lille håb om at få vandingsmåtten (som i første forsøg stod bag en syndflod i stuen) til at fungere. Mere om det senere.

Og har I i øvrigt set de fine agurker, det trods virus og trænsler er blevet til…?

To modne skoleagurker klar til høst på 3. sal.
To modne skoleagurker klar til høst på 3. sal.

 

This entry was posted in Grej og gadgets, Køkkenhaven i vindueskarmen and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Ferievanding – nu med lerspyd

  1. Det ser smart ud, håbe det virker! Og hav så en rigtigt dejlig ferie, forhåbentlig et sted med lidt mere stabilt vejr end herhjemme 🙂

  2. Janne says:

    Tak – det er nu Bornholm skal bevise, at den lever op til kælenavnet “Solskinsøen”!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *