Ferievanding deluxe

Agurkeflaskebarnet i vindueskarmen
Agurkeflaskebarnet i vindueskarmen

Sidste år stod planterne på våde toiletruller, mens vi var på ferie, men i år står den på pleje i en helt anden luksuskategori. Der er sutteflaske til de mest tørstige plantebørn i vindueskarmen, og og fodring per sugerør til de andre…

Vandingsspyd
I virkeligheden er det blot en opgraderet gadget-udgave af det råd, flere læsere sidste år gav mig: Prik huller i låget på en vandflaske og stil den på hovedet i jorden som drypvandingsanlæg til de store potter.

I Silvan kan man nemlig købe et sæt “vandingsspyd”, der skrues på en helt almindelig vandflaske og dermed gør den lettere at montere ned i jorden. Sådan en sutteflaske har tomaten og agurken i vindueskarmen fået.

Auberginemed eget sugerør (og snor indeni)
Auberginemed eget sugerør (og snor indeni)

Vandingssnor
Auberginerne afprøver en slags drop, nemlig en “vandingssnor” jeg har skaffet fra The Urban Farmer – den ene ende stikkes ned i jorden og den anden i en beholder med vand. Ideen er at så suger planten selv vandet efterhånden.

Jeg er mægtig spændt på om det virker. Vanen tro crash-testede jeg ikke FØR ferien, men først nu … under ferien.

Spyd og snor
Spyd og snor
This entry was posted in Køkkenhaven i vindueskarmen, Urban Gardening-projekter and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Ferievanding deluxe

 1. Kirstine says:

  Spørgsmål: Kunne du godt finde vandflasker, hvor gevindet passede i spydene? Jeg købte en ordentlig bunke for et par år siden, kun for at konstatere, at alle de flasker, vi havde samlet sammen ikke passede …

 2. Janne says:

  Ja, det var egentlig ikke noget problem. Især halvliters-flasker passede fint på gevindet, vist pånær “Kildevæld”. Cola Zero var et perfect fit 😉 Til gengæld skal man tro på det, når der i instruktionen står, at man skal lægge en sammenrullet serviet ned i spydet for at regulere mængden af vand. Det overhørte jeg og fik derfor oversvømmelse, mens jeg var væk. Godt man har en søde nabo, der reddede stuegulvet…

 3. Frederik says:

  Hej!
  Hvordan virkede vandingssnoren, hvad brugte du de orange spyd til på billedet og hvor længe holdt det? 🙂

  Vh.
  Frederik

 4. Janne says:

  Hej Frederik,
  Vandingssnoren virkede umiddelbart fint, men kan være lidt svær at få godt ned i jorden – jeg brugte et grillspyd til hjælp. Problemet opstår, når man vil genbruge snoren. Hvis man kommer til at hive den ud af plastikrøret den sidder i – og det sker meget let – kan man ikke få den i igen. Og så er den ikke mere værd. Snoren går også meget let over efter brug.
  Jeg mener at jeg var afsted en uge og at min nabo hældte vand i skålen godt midtvejs. Så den vander nok 3-4 dage, afhængig af skålens størrelse.
  Brugen af de orange spyd kan du se på øverste billede og læse om i teksten.
  Vh Janne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *