Farvel til kålnettet

Kål er en af de afgrøder, jeg ikke har prøvet kræfter med i min krukkehavekarriere, og derfor var det givet, at der skulle være kål i min nye nyttehave. Grønkål, hvidkål, spidskål, rødkål, blomkål, broccoli raab og et par stykker mere, der aldrig rigtig blev til noget.

Til kål hører kålnet, har jeg læst – så man ikke skal dele med alt for mange larver – så jeg indkøbte en lang bane bionet, der skulle kunne lade planterne ånde og samtidig holde kålsommerfuglen fra at lægge æg på mine kål.

Hvis nettet vel at mærke ikke rører bladene.

Det sidste har det knebet lidt med på det seneste. Kål bliver stor, og hvor problemet i starten af året var at få det flyvske net til at blive liggende over buerne i blæsevejr, var det i sidste ende en anden slags naturkraft, der fik bugt med det.

Opadstræbende kål har godt med kræfter. Efter to uger på ferie kom jeg hjem til 10 centimeters gab forneden. Nettet er bare ikke stort nok længere, og har, hånden på hjertet, ikke været det længe.

Tid til frihed!

Nu er kålen befriet og må nyde den friske luft, så længe den kan. Jeg tror desværre ikke den får lov at være fri og ubekymret ret længe. Højst 30 sekunder efter at nettet kom af, var den første hvide sommerfugl på pletten. Ak ja.

Jeg burde have taget min übercoole havenabos byggeri af en huslignende bionetkonstruktion til sine kål i foråret for mere end overdreven iver.

Hans kål har stadig plads nok i sikkerhed.

This entry was posted in Nyttehave and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *