Et indlæg, der er for ulækkert til billeddækning

Der går længe imellem jeg får skrevet lidt på bloggen, og jeg kan se på billederne fra sidste indlæg, at der heldigvis er sket meget. Også på spirefronten – der er nu begrundet håb om, at bønnetipien bliver til virkelighed.

Jeg vender snart tilbage med nye fotos.

Siden sidst er også jordbærrene blevet modne. Alle sammen på én gang, faktisk. Og jeg har fået et helt nyt og positivt syn på, hvad et gammelt jordbærbed på cirka 8 m2 kan producere.

Det er sygt mange, som Alfred udtrykker det.

Or’nlig sygt
I løbet af knap 14 dage har jeg plukket omkring 15 kg, og vi har spist jordbær på morgenmaden, i salaten, med mælk på, i jordbærgrød, i kage og vi har lavet jordbærmarmelade og smoothies i lange baner.

Vi har delt ud til naboerne og fyldt fryseren, der her ved afslutningen af rabarber- og jordbærsæson tydeligt har afsløret et kapacitetsproblem.

Jeg har konstateret, at det er en skidt idé at cykle gennem Christianias stisystem med jordbær i opvaskebalje i cykelkurv (de blev til mos) og endda opdaget at et jordbærbed hen mod afslutningen på sæsonen kan lugte gæret.

Sneglefamilier i vækst
Skønt ikke i helt samme mængde som jordbærrene (heldigvis! – men dog i omtrent samme størrelse) har jeg også plukket store mængder af snegle i samme bed. Føromtalte voldsnegle igen.

Hele sneglestorfamilier havde slået lejr sig ned i hvad der må have været snegles udgave af et velforsynet gammeldags fadebur. Så hjemme følte de sig, at flere af dem også havde sat gang i familieforøgelse – jo, jeg fangede dem i akten.

De var ikke meget for at slippe den kærlige forening, og det var så ulækkert at jeg slet ikke kunne samle mig om at fotodokumentere. Vær I glade for det.

De blev alle smidt ud af fadeburet og ned i en stor Nemligpose, der har den ulempe at den er gennemsigtig. Også klamt. Men bedre end spadealternativet. Tætlukket røg den i skraldespanden. Og jeg valgte ikke at tænke mere på deres videre rejse mod forbrændingen.

Formentlig er det slet ikke dyreetisk forsvarligt, og Dyrenes Beskyttelse kunne formentlig let få den oplysning på tværs.

Men der skal ikke produceres sneglebabyer i mit jordbærbed!

This entry was posted in Nyttehave and tagged , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *