En velkommen gæst

Storbyhaven er i år kendetegnet ved, at andre spiser mere af den end mig. Spindemider, mellus, minér-fluer og bladlus (grønne, sorte OG brune) er alle kommet uinviteret til middag og er blevet laaaaangt ud over hvad gode gæster bør.

Til trods for utallige venlige og knap så venlige henstillinger om at skrubbe af, er de flyttet permanent ind, både i den udendørs og indendørs storbyhave. Mine bønner er tæt på at bukke helt under, agurken er klippet ned til nærmest ingenting for at slippe af med de inficerede dele, og squashen er gul og helt igennem skidtmas.

mariehøneDerfor var det yderst velkomment da en mariehøne i forgårs aftes fløj ind af det åbne vindue og landede med et lille smæld på bordet foran mig.

Den så helt bestemt sulten ud, så jeg viste den vej til vindueskarmens peberplante, der vånder sig under horder af brune bladlus, og så skal jeg ellers love for at der blev fyret op under festen.

Mariehønen kastede sig omgående over retterne, og bladlusene formelig galoperede ned af blade og stængel for at komme af middagsbordet.

Det var, må jeg sige, en helt igennem tilfredsstillende oplevelse.

Mariehønen blev på peberplanten et helt døgn, ryddede godt op i skadedyrene, og er nu fløjet afsted igen, formentlig for at finde et roligt sted at fordøje.

Jeg holder vinduet åbent, så den altid kan komme tilbage…

This entry was posted in Generelt, Køkkenhaven i vindueskarmen, Urban Gardening-projekter and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to En velkommen gæst

  1. Kirstine says:

    Hæ, live biologisk bekæmpelse 🙂

  2. Janne says:

    Jep. Den må faktisk meget gerne komme tilbage og tage alle sine venner med… jeg har stadig masser af mad til dem!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *