En mager sæson

Forrige år invaderede horder af skadedyr Storbyhaven. Sidste år misformede en eller anden virus mine planter, tog livet af alt i squash/agurkefamilien og gjorde høsten fra alt andet til at overse.

Der burde være en eller anden form for universel retfærdighed, der nu slog igennem og gjorde 2016 til en helt igennem problemfri sæson.

No such luck. Muligvis har jeg en gang i min spæde start dyrket for mange F1’er og betaler af på karmakontoen stadigvæk? Hvor om alt er, så ser det ud til at det først bliver i år, at Storbyhaven for alvor møder sit Waterloo.

Støv og stillads
Min andelsforening har annonceret et stort renoveringsprojekt af vores gamle bygning – vand- og afløbsinstallationer, vinduer, genfugning af facaden mod gården…

Stillads, støv, larm, toilet- og badvogn i gården – vi får hele baduljen. Maj til november.

Det kan man da kalde force majeur.

Storbyhavens højtelskede sydvendte væg i gården bliver selvsagt utilgængelig. Der bliver  ikke andre steder at dyrke end vindueskarmene i lejligheden mod gaden. Som får max 3 timers formiddagssol.

Det er lige til at tude over. Godt at jeg ikke har sat den store forspiring igang endnu.

Så flytter jeg da heldigvis bare…
Heldigvis har jeg berejste venner, der også er kolonihaveejere. Hvilket gør mig til kolonihavelejer tre uger i juli. Så jeg skal nok få vandet nogle tomater alligevel.

Ikke mine egne, men dog tomater.

This entry was posted in Generelt, Køkkenhaven i baggården, Køkkenhaven i vindueskarmen and tagged . Bookmark the permalink.

3 Responses to En mager sæson

 1. Kirstine says:

  Åhr altså! Det ER da til at tude over! Kan du ikke melde dig ind i et eller andet urbant og haveagtigt? ØsterGro? De er vist også renovationsramte, men regner med at vende tilbage …

 2. merete says:

  Jeg tænkte også straks på et urbant havefælleskab. Det er selvfølgelig slet ikke det samme som at have det lige udenfor sin dør, men helt uden have? Kan man det?
  Nu er det vel ikke en aprilsnar?

 3. Janne says:

  Haha, Merete … nej, det er desværre ikke nogen aprilsnar.
  Heldigvis er jeg ikke helt uden have. Et af mine jobs er at lære unge med autisme eller hjerneskade at dyrke køkkenhave i byen, så lige præcis den have får nok en ekstra skalle her gennem sommeren 😉
  Tak for sympatien begge to.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *