Efterlyses: Plantekennel

Jeg har altid sagt, at kæledyr skal jeg hvert fald ikke have, for så er det for svært at tage væk hjemmefra.

Alligevel har en lignende situation nu sneget sig ind på mig – mængden af planter i mit hjem, der kræver kærlighed og pleje, tangerer i år nemt antallet af hamstre, undulater, guldfisk og marsvin i den lokale dyrehandel.

Her hedder de plejekrævende små blot peber, tomat, jordbær, krydderurter, salat og agurk. Og så taler vi endda kun om de indendørs kæleplanter og ikke dem i gården.

Sidste år klarede jeg sommerens udlandsophold på 10 dage med et hjemmelavet vandingssystem bestående af spand, bradepande og viskestykker, men det dækker tilsyneladende ikke den kaliber af planter jeg har i år. I hvert fald kom jeg for nylig hjem efter 3 dage væk fra lejligheden til nogle meget tørstige og lidende grøntsager. En dag mere havde gjort det af med dem. Av.

Nu står en sommerhustur for døren, og jeg griber mig selv i at drømme om at der fandtes sådan en ting som en plantekennel. Sådan et venligt lyst sted, hvor de kunne tage sig af alle mine utrolig mange potter og planter til jeg kom hjem igen…

Hvad gør I andre her i ferieperioden? Jeg har hørt at man kan dyppe hele toiletruller i vand og stille potterne på dem, så de kan suge vandet. Det vil jeg prøve denne gang, men det dur nok kun for de små.

De lidt større planter – i mit tilfælde pebrene, der nærmest er blevet til små buske i vindueskarmen – må flytte midlertidigt i gården, hvor jeg gudskelov er så heldig at have en rigtig sød nabo som gider vande dem.

Jeg har også været lidt på jagt på nettet og her er et par andre muligheder at prøve af:

Ferievanding af potteplanter (Havebureauet)
Sådan får du potteplanterne til at overleve mens du er på ferie (Samvirke)

This entry was posted in Køkkenhaven i baggården, Køkkenhaven i vindueskarmen and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Efterlyses: Plantekennel

 1. hej
  jeg har brugt den med den omvendte flaske mange gange med stort held som beskrives i dit link til Samvirke
  jeg har opgraderet det ved at købe nogen drypspyd til flaskerne – men det går også uden dem.
  http://www.haveshopping.dk/product/iriso-drypvander-og-spyd-3370/
  Jeg bruger nu en tomatkasse med vand i + engangskarklude+skygge
  http://irishaven.blogspot.dk/2013/02/ferie-vanding-og-genbrug.html
  kan måske også bruges indendørs
  God ferie – hilsner fra Berit

 2. Rikke says:

  Ja, der var måske en idé til en driftig iværksætter med grønne fingre. Jeg vil da lige overveje om vi ikke skulle lave sådan en plante-kennel til næste sommer. Der kan fint blive plads til en masse krukker på min terrasse i kolonihaven, og det kunne da være spændende at se hvad alle andre går og pusler om i haverne. Jeg har hørt noget tilsvarende omtalt som et plante-hotel. Måske kan man finde noget på nettet under det navn. God ferie.

 3. Janne says:

  @Berit: tak for gode tips og links! Spydene har jeg aldrig set før, men de ser da geniale ud til især de mindre Potter.

 4. Merete Juul says:

  Hvis jeg er væk fra mine planter om foråret bruger jeg en vandingsmåtte, som er et stykke “stof” som kan holde på meget vand. Planterne står på måtten og enden af måtten hænger ned i en balje vand. Køkkenbordet er velegnet hvis planterne ikke er for store. Måtten og planterne tilsammen suger så vandet op fra baljen. Det kræver blot at planterne kan flyttes. Jeg hár lige set at vandingsmåtte også kan fås i metermål.

 5. Janne says:

  @Rikke: Sig endelig til hvis du gør alvor af det 😉 Jeg har søgt lidt på “plantehotel” og dem findes der faktisk mange af, men de lader udelukkende til at være opbevaring til ikke-vinterhårdføre planter i drivhus om vinteren (hvilket da også er en god idé). Så ideen er stadig til fri afbenyttelse for en driftig iværksætter!

  @Merete: Det lyder meget som det princip jeg har benyttet mig af hidtil. Jeg tror min mangel på succes handler om at viskestykkerne ikke er tykke nok. En vandingsmåtte lyder som en bedre idé.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *