Det store regnskab

Det omhyggelige regnskab på køleskabet
Det omhyggelige regnskab på køleskabet.

Vi har haft stor fornøjelse ud af at veje vores høst i år, drengen og jeg.

Jeg, fordi jeg fandt det underligt motiverende at se rækkerne af nedskriblede gram vokse på papiret på køleskabet hen over sommeren, og Alfred fordi han bare rigtig godt kan lide, når der kan sættes tal på tingene.

Og forleden krydsede vi så den magiske dato, 1. oktober, som jeg havde sat til at være store regnskabsdag. Dagen hvor vi tæller op og gør status på høsten siden 1. maj.

Men inden jeg afslører det magiske tal, først lige et par basics omkring hvordan jeg har gjort:

– Alt fra vores egne potter i gården og i vindueskarmene er blevet vejet, undtagen krydderurter.

– De grøntsager fra børnenes murebaljer, der har fundet vej til vores bord, er også taget med. Men rigtig meget af det er – som det også var meningen – spist i gården eller gået med de andre børn hjem. Og det er ikke med i opgørelsen.

Og the grand total er…
I alt 11, 25 kg har fundet vej til først vægten og siden vores maver. Over 11 kg vitaminbomber, som jeg 100% sikkert ved hvor kommer fra og som ikke har fået andet end solskin, vand og økologisk gødning på vejen.

Det synes jeg selv er ret et godt resultat. Ikke mindst når dyrkningsarealet for over 90% af de opgjorte grøntsager udgør omkring 2m2 (de sidste knap 10% er det vi har hentet i børneprojektets murebaljer). Og det er i hvert fald en hel del mere end jeg havde regnet med.

Og i cool cash…
For sjov har jeg omregnet høsten til kroner og øre. Jeg har brugt priser på økologiske grøntsager fra grønthandler/supermarked, som nogenlunde svarer til mine egne i kvalitet, tænker jeg.

Bortset altså fra, at det har været svært at opstøve danske grøntsager, så skulle vi have købt dem, havde ret meget af det været importeret fra Spanien, Tyskland, Holland og sågar Kenya. Virkelig tankevækkende!

Omregnet til kroner står høsten i godt 650 kr. Og det er da også en slags penge, selvom det jo ikke er lige ned i foret med dem. Jeg har trods alt investeret en del i potter, frø, jord og andet udstyr – hvoraf det meste heldigvis kan genbruges. Og så var det jo heller ikke for at spare, at jeg kastede mig ud i det her grønne projekt…

This entry was posted in Køkkenhaven i baggården, Køkkenhaven i vindueskarmen, Urban Gardening-projekter and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *