Den dag jeg mødte min gadget-grænse

Jeg har aldrig betragtet mig selv som specielt teknisk ubegavet. Faste læsere af bloggen vil vide, at jeg med stor fornøjelse gennem årene har leget med et utal af havegadgets og -dimser, mere eller mindre tekniske – uden de store udfordringer.

Men til en rigtig nyttehave passer naturligvis større gadgets end til en vindueskarm, og i weekenden havde jeg nær mødt mit Waterloo på den front.

En virkelig stor gadget

Færdig GrowCamp

I forbindelse med efterårets udsalgs-stime – ikke længe efter at sneglene havde rundbarberet min kål, tror jeg – købte jeg mig en GrowCamp. Det er et højbed med overbygning af net, som skulle kunne holde snegle og kålsommerfugle ude.

I udgangspunktet en virkelig smart sag, når salat, ærter, bønner, kål og snart sagt alt andet faktisk blev til snegleføde, så snart det kom op ad jorden sidste år. Fiberdug reddede en del ved at holde de glubske horder ude indtil planterne blev store nok til at modstå angrebene, men det var nu en noget omstændelig løsning.

Altså lod jeg mig lokke af den forjættende, sneglesikrede GrowCamp. Lidt samling, og så har man en løsning for hele sæsonen. Me like.

Hvad kælderen slugte

Der sås ærter inden nettet kommer på.

Siden efteråret har kasserne med højbedets dele så stået og ventet i kælderen, og det var allerede her at det begyndte at gå lidt galt. For der er godt nok blevet stoppet meget ind i det kælderrum siden.

Ergo havde jeg hverken erindring om eller udsyn til, at GrowCampen kom i TRE og ikke TO kasser, som var alt hvad drengen og jeg fik med ud i haven i første omgang.

Overbevist om min egen ufejlbarlighed tolkede jeg det som, at firmaet havde sendt mig et ufuldstændigt bed og brugte første udpakning på at være sur. For nu var det jo for sent at reklamere.

Tilbage på matriklen på Østerbro valgte jeg heldigvis at tjekke bag hynder, kapilærkasser, kælk og maling og fandt kasse nummer tre.

En brugsvejledning og overlevelsesguide
Hvis man således er lykkedes med at finde alle kasser til sin GrowCamp frem, kan jeg bidrage med følgende viden:

 1. Det tager ikke 10-15 minutter at samle højbedsrammen, som firmaet påstår. Nej, nej, nej. I hvert fald ikke hvis man løbende nagler den sammen med de medfølgende dimsedutter.
 2. Jeg kan i den forbindelse varmt anbefale, at man IKKE putter nagle-dimsedutterne i løbende, men først til aller, aller sidst, når man er sikker på at alle dele vender rigtigt.
 3. Skruer havde været bedre. Utrolig meget bedre. Skruer kan nemlig skrues ud igen, når man får skruet dem i det forkerte hul. Det er rimelig svært med dimsedutterne. Og tro mig, der er virkelig mange huller at vælge imellem på en GrowCamp.
 4. Det er absolut bedst at pakke alle dele ud, før man begynder. Også til net-overbygningen. Så opdager man nemlig, at der er ting, der skal gøres i forbindelse med overbygningen INDEN man putter nagle-dimsedutterne i højbedsrammen. Og når de allerede har været vristet ud med vold én (eller flere) gange under samlingen af rammen, er de bare ikke super funktionelle mere.
 5. Afsæt goooood tid. Vær i zen. Vær to.  Og sæt aldrig en dimsedut i, første gang du tror du ved, hvor den skal sidde.

Nu er vi jo ikke dem, der giver op ved lidt modgang, så efter tre besøg i haven med GrowCampen øverst på programmet står den færdig. Drengen ville gerne vide, hvordan vi gør, når den skal pilles ned igen, og svaret på det spørgsmål er uhyre enkelt: Det skal den ikke. Som i aldrig.

Nu er jeg mest spændt på, om nettet stadig sidder på, næste gang vi kommer i haven. Det har blæst en del, og jeg forestiller mig allerede, at jeg skal en tur haveforeningen rundt efter det sorte nettelt, alt imens sneglene er kravler over rammen og har gemmer sig i jorden, så de er skjult INDE i højbedet, når nettet kommer på igen. Gys.

Det er ikke for svage sjæle at have nyttehave.

This entry was posted in Grej og gadgets, Nyttehave and tagged , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Den dag jeg mødte min gadget-grænse

 1. Ejvind says:

  Tillykke med nyerhvervelsen! Godt gået. Niveauet er hævet i avlsudsigterne og helt klart i haveforeningen, også.
  Ejvind.

 2. Kirstine says:

  ÅH, hvor jeg føler din smerte. Jeg ville godt nok være blevet irriteret. Og manden i mit liv ville næppe have overlevet ..! Jeg håber drivhuset har den ønskede effekt på snegleplagen. Og er det ikke som om der er færre i år? Tør man håbe?!

 3. Storbyhaven says:

  Tak! Har tjekket i dag og nettet sidder snorlige på. Ingen snegle inde, to snegle på ydersiden af kassen. Hurra!
  Hvad angår mængden af snegle i år ville jeg ønske, jeg kunne dele din optimisme, Kirstine. Men jeg kom for skade at smide en iturevet papkasse i komposten for fire dage siden, og det førte i dag til årets første sneglemassakre. Den første af mange, tror jeg. For der sad mellem 50 og 70 af de mellemstore og helstore voldsnegle på undersiden. Så tæt som på en perleplade…

 4. Birgitte says:

  Nogen forslag hvis man har knækket det pincet lign. Værktøj der sætter plastik dimserne i spænd? Birgitte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *