Clickbait for snegle?

Meningen var, at jeg stort set ikke ville forspire i år. Ingen tomater i krukker der skal vandes hele tiden, kun ting der kan sås og stå direkte i den amagerkanske muld, var tanken.

Så fik jeg den idé at tjekke om min IKEA-vækstlampe-dyrk-i-stenuld-og-grus-anordning kunne bruges til at dyrke peberplanter. 15 styks er der plads til, så det blev der sået.

Det kunne den så ikke, selvom det ikke er det, det skal handle om her. De små planters rødder kunne ikke rigtig få fat i stenuldsproppen de var sået på, og tiltede omgående omkuld ved forsøget på at plante dem over i grus-i-kop-med-rødderne-i-vand-løsningen.

Peberbonanza
Nu er jeg jo ikke den, der smider små planter ud, så de blev babu-babu omplantet i potter med jord, og mens jeg var ved det, gik det op for mig, at jeg virkelig havde fået mange spændende slags peberfrø i vinterens frøbytte. Som vel at mærke ikke var blevet brugt til test i IKEAs vækstapparatur.

Ergo såede jeg også lige lidt af dem, nu jeg var igang med potterne. Og et par tomater af en liden slags – jeg var jo igang. Langtidsplanlægning var ikke på dagsordenen netop da.

Siden er vindueskarmene på interessant vis mere og mere kommet til at ligne de foregående år, med den lille forskel at de nu udelukkende er væltende fulde af forspirede peberplanter – mange, mange peberplanter – og et par tomater.

Ud i den friske luft
Holdbart var det ikke, så i år bliver der dyrket pebre på friland. Om det overhovedet kan lade sig gøre vil tiden vise. Én ting er klimaet, som nok ikke er lige så gunstigt ude i det åbne, som en potte langs muren i gården plejer at være.

Noget andet er rovdyrene på Amager.

Bid for bid, rundt langs bladkanten.

Vores ærter har savtakkede bladkanter endnu inden de er 2 cm høje. Jeg tvivler på, at de nogensinde når at blive højere.

Spiser snegle mon pebre? I et uskyldigt håb forhindre blot nogle få peberplanter i at blive rundbarberet af de grådige kræ, har jeg udstyret fire af dem med krave. Pebrene, altså.

Det er tomme skyrbøtter, der har fået bunden skåret af. Det er nok naivt, men jeg håber at den lille kant foroven er nok til holde sneglene stangen.

Selvom der jo altid er risikoen for, at de ser de grønne blade over barrieren som clickbait i stedet for afskrækning. Eller lokkemad, med et mindre smart udtryk.

Pebre med beskyttelseskrave på.
This entry was posted in Frø, Grej og gadgets, Nyttehave and tagged , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Clickbait for snegle?

  1. Kirstine says:

    Jeg venter i nogen spænding! Kunne være fedt, hvis det med skyrdåsen virkede.

  2. Janne says:

    Det er faktisk lidt svært at konkludere på, her efter nogle ugers afprøvning. Det ser ikke ud til at sneglene er specielt vilde med peberplanter – hverken med eller uden skyrdåsekrave. Bladene er pænt strimlede, men jeg tror nu mest, det er blæsevejret, der har ansvaret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *