Boganmeldelser: Mens vi venter på foråret

Jeg har brugt de mange lange mørke vinterdage på at drømme om den kommende sæson og læse mig vej igennem en masse dejlige havebøger. Endnu er det ikke lykkedes mig at finde en god bog om grøntsagsdyrkning i potter fra en dansk forfatter – de danske bøger om krukkehaver jeg har læst (eller snarere skimmet), handler næsten udelukkende om blomster. Måske skal det være mit næste projekt – en dansk begynderbog for urbane havedyrkere.

The edible balconyTil gengæld har jeg haft stor glæde af et par engelske havebøger. Først og fremmest vil jeg fremhæve ”The Edible Balcony” af Alex Mitchell – en både brugbar og smuk håndbog, der udelukkende beskæftiger sig med spiselige afgrøder på altaner og i taghaver. Her er alt hvad man behøver at vide for at starte sin egen dyrkning op og de smukke billeder fra altaner og taghaver fra England og resten af verden giver masser af inspiration.

The Edible Container GardenLidt mere kompliceret, men stadig med et væld af lækre billeder, er Michael Guerras ”The Edible Container Garden”. Det er bogen for den lidt mere ambitiøse urbane havedyrker, og jeg må indrømme, at jeg gik lidt død i lange afsnit om forskellige slags potter og belægning til stier. Men den omhyggelige liste bagerst i bogen med potte-egnede grøntsager, krydderurter og frugter, og hvordan de skal dyrkes, er guld værd.

Jeg har lagt en bogliste ud på siden der hedder Links, og fremover bliver den opdateret hver gang jeg læser en bog, som jeg tror andre kunne være interesserede i.

This entry was posted in Generelt, Køkkenhaven i baggården, Urban Gardening-projekter and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Boganmeldelser: Mens vi venter på foråret

 1. Altanhaven says:

  Jeg kan kun opfordrer til at skrive den bog 🙂
  Min krydderurte-/grøntsagsdyrkning i beholdere går mest efter trial and error metoden 🙂 Og baggrundslæsning på nettet om dyrkning af den udvalgte (dog mest om dyrkning i bede).

  Jeg ser frem til at følge hvad du finder på at dyrke – måske kan vi inspirere hinanden 🙂

  • Janne says:

   Tak for din kommentar – jeg kender det med at gå ud fra trial and error, og en gang imellem får man bare sådan behov for at få et klart svar på, hvad der gik galt! Jeg vil helt sikkert følge med på din blog 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *