Billig hjemmelavet mistbænk

Jeg har haft mit projekt-mistbænk undervejs længe, og egentlig skulle dette indlæg have heddet “Billig og nem hjemmelavet mistbænk”. Det ville dog i bagklogskabens lys have været at strække sandheden en del.

Når man ikke er specielt handy – som mig – er alt der indebærer savning, sammentømring og maling i virkeligheden ikke specielt nemt.

Ikke desto mindre lykkedes det mig faktisk i sidste ende at få en ret fin (hvis jeg selv skal sige det) mistbænk ud af det. Og hvis jeg kan, så kan I også, så her har I opskriften.

En mistbænk er i virkeligheden bare et minidrivhus til at overvintre hårdføre, men trods alt frostfølsomme, planter i de kolde måneder udendørs.

Til min mistbænk brugte jeg:

 • To gamle skuffer fra storskrald
 • Fire afsavede firkantede stokke fra et gammelt køkkenelement i storskrald
 • Et brugt mistbænkvindue købt på Den Blå Avis til 25 kr.
 • Skruer, fugemasse og sort maling fra gemmerne
 • En velvillig nabo med gode overarme til at save for mig

Sådan gjorde jeg:

De to gamle skuffer fra storskrald var så skæve, at jeg måtte pille den ene helt fra hinanden. Bunden skulle jeg ikke bruge, kun de fire sider.
De to gamle skuffer fra storskrald var så skæve, at jeg måtte pille den ene helt fra hinanden. Bunden skulle jeg ikke bruge, kun de fire sider.
De to korte kanter blev savet til i en skrå vinkel (mere tydeligt på næste billede). Den forreste af de lange sider blev skåret ned til 6 cm. (Og jeg har en grim fornemmelse af at den ene af savene på bordet muligvis er til metal...)
De to korte kanter blev savet til i en skrå vinkel (mere tydeligt på næste billede) og skåret til i enderne. Den forreste af de lange sider blev savet ned til 6 cm. (Og jeg har en grim fornemmelse af at den ene af savene på bordet muligvis er til metal…)
Den nederste skuffe fik sat de nytilsavede sider ovenpå, holdt sammen af skruer og de fire stokke i hjørnerne.
Den nederste skuffe fik sat de nytilsavede sider ovenpå, holdt sammen af skruer og de fire stokke i hjørnerne.
Som sagt var træet rimelig skævt, så lidt fugemasse måtte der til for ikke at få lidt-for-fri udluftning i mistbænken.
Som sagt var træet rimelig skævt, så lidt fugemasse måtte der til for ikke at få lidt-for-fri udluftning i mistbænken.
Til sidst en omgang sort maling og et brugt vindue lagt løst ovenpå og så er mistbænken klar til at beskytte bl.a. spinat, bladbeder og feldsalat mod frost.
Til sidst en omgang sort maling og et brugt vindue lagt løst ovenpå og så er mistbænken klar til at beskytte bl.a. spinat, bladbeder og feldsalat mod frost.

 

 

This entry was posted in Køkkenhaven i baggården, Urban Gardening-projekter and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Billig hjemmelavet mistbænk

 1. Hej
  Fin mistbænk. Den skal du nok få glæde af.
  Godt arbejde. Selvgjort er velgjort.
  kh Anne

 2. Rikke says:

  Sikke et fint lille projekt. Det er godt fundet og lavet. Jeg overvejre selv at bygge mistbænke som erstatning for mit forliste drivhus. Jeg vil også bruge gamle vinduer, men jeg får brug for mere plads end du har bygget. Jeg lader mig inspirerer og tænker videre. Tak for kigget!

 3. Janne says:

  Tak, Rikke. Prøv at se alle de fine billeder her – masser af store mistbænke imellem: https://www.google.dk/search?q=cold+frame&hl=da&qscrl=1&rlz=1T4GGNI_daDK535DK536&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=5i2JUpLIB8qrhAeiroGQAw&ved=0CC4QsAQ&biw=1164&bih=613

  Held og lykke med projektet 🙂

 4. Marianne says:

  Tak! Det vil jeg da også prøve! Sejt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *