Om åbne havedøre, hyggebeklædning og alvorlige internet-abstinenser

Selvom man ikke skulle tro det, når man ser på vejret derude, så går sommeren på hæld, og dermed er det blevet tid til den lovede evaluering af mit eksperiment med kolonihavelivet.

Den aften jeg valgte at lufte ud med lyset tændt.
Den aften jeg valgte at lufte ud med lyset tændt.

7 uger i to forskellige kolonihaver i Gladsaxe blev det sammenlagt til.

Uheldig timing
Ideen var at rykke af gårde, mens ejendommens monstrøse renoveringsprojekt støjede og støvede sig gennem sommeren derhjemme, men i et tilfælde af nærmest rituel håndværkerforsinkelse er det lykkedes mig at rykke direkte hjem til opstart af arbejdet i min lejlighed.

I skrivende stund banker fire lidt for unge kloakfolk faktisk ud og ind af bagdøren og op og ned af bagtrappen, mens de støber nye faldstammer i en giftig dunst af smeltet plastik. Ude på stilladset højtryksspuler nogen facaden, og i undergrunden rumler metrotunnelgravemaskinen Eva.

Halleluja for en larm!

Nyplukkede stikkelsbær - uhm.
Nyplukkede stikkelsbær – uhm.

Anderledes fredeligt var der i kolonihaveland. Grønt og fint og til tider lige lovlig køligt.

Alt i alt var det en mægtig lærerig oplevelse på både godt og skidt, bl.a. med den overraskende erkendelse, at jeg er meget mere storbychic, end jeg bilder mig ind.

Lessons learned – i uproriteret rækkefølge:

– Man skal ikke lufte ud med lyset tændt, når mørket er faldet på. Myggene i Gladsaxe er jumbojetstørrelse og flyver i flok direkte mod nærmeste lyskilde.

Hængekøjen - behøver jeg at sige mere?
Hængekøjen – behøver jeg at sige mere?

– Visse hængekøjer har været trampoliner i deres tidligere liv, og motorik trænet på Østerbro er slet, slet ikke tilstrækkeligt til at tæmme dem.

– Der er ikke noget, der slår at sidde under et tæppe på den overdækkede terrasse, mens mørket falder på. Det burde være en menneskeret at have sådan en.

– Gamle utætte træhuse bliver meget kolde og fugtige om natten, når dagtemperaturen max rammer 15 grader.

– Hjemmelavet stikkelsbærsyltetøj er fuldstændig vidunderligt…

– … men hjemmelavet blommesyltetøj slår det alligevel. Det er en himmerigsmundfuld.

Klematisen på den overdækkede terrasse.
Klematisen på den overdækkede terrasse.

– Der er ingen grund til at slæbe pænt tøj med ud fra forestillingen om at man nok gerne vil se ordentlig ud, når vennerne kommer på besøg. Nej, man gider ikke skifte.

– Jeg elskede udendørsbadet. Elskede det!

– Dræbersnegle er endnu mere ulækre, end man tror.

– Der bliver mørkt om natten i Gladsaxe. Afledt af ovenstående pointe foretages natlige udflugter til toilettet i udhuset absolut bedst med lommelygte.

– Det er faktisk temmelig hårdt at bo to steder og altid lige mangle noget. Især når de tilgængelige transportmidler er cykel og S-tog.

– Jeg skal aldrig mere residere 4 uger et sted uden en ordentlig internetforbindelse. Ja, vi taler både abstinenser og frustration.

Mest af alt blev jeg nok bekræftet i, at det er dyrkningen af køkkenhave, jeg brænder for. Og det var der ikke rigtig noget af, de steder jeg havde lånt/lejet.

Så selvom der var sååå fint med blomster i det grønne, så kan jeg ikke rigtig sige mig fri for … at have kedet mig lidt.

Den overdækkede terrasse - så fin, så fin.
Den overdækkede terrasse – så fin, så fin.
This entry was posted in Generelt and tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Om åbne havedøre, hyggebeklædning og alvorlige internet-abstinenser

  1. Åh, hvor jeg kender det! Campinghabit og udendørsbad og glubske dræbersnegle i mørket. Det med myggene burde du så måske have regnet ud, dog, trods alt 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *