2014 Grand Total

Alfred med gulerødder fra børnenes kasser. I alt 522 g af dem havnede på vores tallerkner.
Alfred med gulerødder fra børnenes kasser. I alt 522 g af dem havnede på vores tallerkner.

Der er lige tid til et enkelt indlæg mere, inden 2015 rammer os – og det skal selvfølgelig omhandle årets store optælling af høstede grøntsager i Storbyhaven.

Meget apropos kom frosten omsider her hen over julen, så nu kommer jeg ikke til at høste mere.

Opmærksomme læsere kan måske huske, at jeg sidste år vejede hele min høst mellem maj og oktober for at få en ide om, hvor meget man egentlig kunne høste på en sæson på de to-tre kvadratmeter, jeg har til rådighed.

Omkring 11 kg grønt blev det til, og det var jeg godt tilfreds med. Og jeg har været spændt på, hvor stor indflydelse de mange skadedyr denne sæson ville have på resultatet.

En dag med en fin høst - bolchebeder, multifarvede gulerødder og thai cherrytomater.
En dag med en fin høst – bolchebeder, multifarvede gulerødder og thai cherrytomater.

Rammen har været den samme som sidste år: Alt hvad der er havnet på vores tallerkner fra vindueskarme, potter og børnebaljer i gården, er blevet vejet siden 1. maj. Og siden sæsonen har været et par måneder længere i år, er jeg fortsat med at registrere høst helt frem til nu.

Dyrkningsarealet er i forhold til 2013 blevet udvidet med en plantesæk-kapilærkasse med to tomatplanter, og man kan roligt sige at det har reddet regnskabet.

I alt 13,5 kg smækkerlækker høst er det (trods modstanden) blevet til i år – heraf hele 9 kg tomater. Bønnerne, der var hårdt ramt af spindemider, formåede trods alt at kaste 1,2 kg af sig. Mens auberginerne i den anden ende af skalaen sneg sig op på lige omkring 50 g. Det var vist alt i alt tre miniauberginer.

Så hvad kan det ikke blive til, hvis jeg kan holde horden af møgdyr nede til næste sommer?

Godt nytår derude!

This entry was posted in Køkkenhaven i baggården, Køkkenhaven i vindueskarmen and tagged , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *